25 / 04 / 2024

Muratpaşa metruk yapılardan geçilmiyor!

Muratpaşa metruk yapılardan geçilmiyor!

56 mahallesiyle Antalya’nın en geniş alana ve en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Muratpaşa’da onlarca metruk yapı bulunuyor. Metruk binaların en fazla olduğu mahallelerin başından gelen Sinan Mahallesi’nde vatandaşlar durumdan şikayet ediyor...



56 mahallesiyle Antalya’nın en geniş alana ve en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Muratpaşa’da onlarca metruk yapı bulunuyor. Metruk binaların en fazla olduğu mahallelerin başından gelen Sinan Mahallesi’nde vatandaşlar durumdan şikayet ediyor. Kimsesiz çocuklara ev sahipliği yapan bu metruk binalar, aynı zamanda uyuşturucu ve madde bağımlıların uğrak yeri oluyor. Birçok metruk yapının sahipleri ortaya çıkmazken, bazılarının ise kentsel dönüşüm beklediği iddia ediliyor. Metruk yapıların çoğunun, uyuşturucu madde bağımlıları tarafından yakıldığı gözlemlenirken, daha önce kapısı kilitlenen binaların da ya kapısı kırılarak ya da duvarlarına delikler açılarak kullanıldığı gözüküyor. Metruk binaların en fazla olduğu Muratpaşa’da Muratpaşa Belediyesi Kent Estetik Komisyonu’nun isi ne gibi çalışmalar yapacağı hem merak ediliyor hem de ivedilikle bekleniyor.


Ya restore edilsin ya da yıkılsın


Kokudan ve çöplüklerden geçilmeyen metruk yapılardan vatandaş da şikâyetçi durumda.Metruk yapıların en çok olduğu mahallelerden birisi olan Sinan Mahallesi’nde otopark işleten ve ismini vermek istemeyen bir bayan 20 yıldır aynı mahallede oturduğunu ve eskiden böyle sıkıntılar yaşamadığını söyledi. Sinan Mahallesi’ne gelin olarak geldiğini söyleyen mahalle sakini, mahallenin o dönem Antalya’nın en güzel yerlerinden birisi olduğunu ifade etti. Polis arabaların iki günden bir mahalleye geldiğini söyleyen vatandaş, metruk binalarda genelde kimsesiz çocukların kaldığını söyledi. Metruk yapıların biri çoğunun ‘tarihi nitelikli bina’ olma özelliğini taşımadığı iddia edilirken, vatandaş, tarihi nitelikli yapıların restore edilerek kente kazandırılmasını diğerlerinin ise yıkılıp bölgenin temizlenmesini istiyor.



Antalya Akdeniz Manşet





Geri Dön