24 / 04 / 2024

Muş Belediyesi'nden emlak vergisi yapılandırma uyarısı!

Muş Belediyesi'nden emlak vergisi yapılandırma uyarısı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 7143 sayılı vergi affı yapılandırma müracaatlarının 27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini hatırlatarak, vatandaşları uyadı. 



Muş Belediye Başkanlığı, 7143 sayılı vergi affı yapılandırmasına yönelik müracaatları almaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, vergi affı kapsamında alınmaya başlanan müracaatlar için başvuruların Pazartesi günü sona ereceğini belirterek, borcu bulunan vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. 

27 Ağustos Pazartesi günü mesai bitiminde müracaatların son bulacağını da söyleyen Asya, vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin bir an önce borçlarını yapılandırması gerektiğini bildirdi. 

18 Mayıs tarihinde ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun’ çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, kira, işgaliye, ilan ve reklam, eğlence vergi borçlarının yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Başkan Asya, "Emlak, ilan ve reklam, kira, işgaliye, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında belediyemize borcu olan vatandaşlarımız için yapılandırma fırsatı doğdu. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Temmuz ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek” dedi.


Geri Dön