26 / 04 / 2024

Musa Aykaç: Kentsel dönüşümle şehirler evimiz olmalı!

Musa Aykaç: Kentsel dönüşümle şehirler evimiz olmalı!

K entsel dönüşüm seferberliği başlatan Türkiye'de herkese önemli görevler düştüğünü belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, başarılı dönüşüm için ise duvarların kaldırılması gerektiğini dile getirdi...




Çok bahtsızsan kaybedersin Sektörün önünün çok açık olduğunu belirten Musa Aykaç, kentsel dönüşüm hamlesiyle sektörde canlılığın devam edeceğini ve 2023 büyümesiyle sektörün parlayan yıldız olacağmı kaydetti. 


Vergisel yükler ve yükselen faizlerin de sektörün hızını kesmeyeceğini aktaran Aykaç, gayrimenkul yatırımında kaybın çok yoğun olmadığmı ve yatırımcının artık diğer para piyasaları ile kıyaslandığında gayrimenkul yatırımının çok daha güvenli bir yatırım aracı olduğunu gördüklerini, birkaç yılda getirilerin sektörde çok yüksek olabildiğini söyledi. Aykaç, gayrimenkulde sabredenin kazandığını, kaybetmek içinse çok bahtsız olmak gerektiğini vurguladı. 


Nurol Park'ta satışlar çok iyi 


Bağcılar'da inşa edilen Nurol Park Proje için lansman öncesinde metrekaresi 3 bin liradan rezervasyon sözleşmesi yapan şirket, şimdiye kadar 500'ü aşkın rezervasyon sözleşmesi imzaladı. İnşaat ruhsatının ardından ise sözleşmeler hızlı bir şekilde satışa dönmeye başladı. 

Şimdilerde metrekare fiyatı 3 bin 800 lira civarında bir fiyatla satışa dönmeye başladı. Daire alanlar yatırımcı ve orta gelir grubundan üst gelir grubuna doğru yelken almış profesyoneller olarak dikkat çekiyor. Konut ve ticari ünitelerden oluşan yüzde 80'i 2+1 ve 1 +1 konutlardan oluşan toplam 1118 daireli projenin bitiş tarihi 2016 olarak veriliyor.Lokasyon ve ulaşım kolaylıklarıyla öne çıkan projede teslimde öngörülen metrekare fiyatı 7 bin lira olarak hesaplanıyor. 


Dönüşümün başarılı olabilmesi için iyi bir plana ihtiyaç olduğunu belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Şehir eviniz gibiyse ve bir an önce eve gitmek istemiyorsanız dönüşüm başarılı olur" dedi 


K entsel dönüşüm seferberliği başlatan Türkiye'de herkese önemli görevler düştüğünü belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, başarılı dönüşüm için ise duvarların kaldırılması gerektiğini dile getirdi. 


Sivillerden oluşan bir kurula dikkat çeken Aykaç şöyle konuştu: "Polonya'da sivillerden oluşan bir kurul var ve siz parseli kurula bildiriyorsunuz. Kurul mevcut şehir içinde şehrin bütünlüğünü ve estetiğini bozmayacak ve ihtiyacına yanıt verecek unsurları size iletiyor. 


Ortaya çıkan yeni şehirler ise insana evinde olduğunu hissettirmeli. O zaman dönüşüm başarılı olur." Sektöre çok iş düşüyor Birey olarak 7'den 70'e herkese dönüşümde görevler düştüğünü hatırlatan Aykaç, bir adımın beraberinde 10 adımı getirdiğini söyledi. 


Şirket olarak yaptıkları binalarla kentsel dönüşüme katkı sağladıkların aktaran Aykaç, "Nurol Park Projesinde duvarları kaldırdık ve binaları şehrin içine taşıdık. Bunu yaparken de araziden fedakârlık yaptık. Bizi gören bir başka inşaat firması bize uyun sağlayacak. Bir başkası ona uyum sağlayacak binalar yapacak. Derken bu zincirle ortaya mahalleleri ve caddesi olan birbiriyle uyumlu binalar ve yaşayan şehirler çıkacak. Bir adım bin adım olarak geri dönecek" dedi. 


Seyrantepe için gün sayıyor Şirket İstanbul Seyrantepe'de hasılat paylaşım modeliyle 9 bin 500 metrekare arsa içinde home ofis projesinde sona yaklaştı. Tek bir kule olarak Cendere Caddesi üzerinde yükselecek projede üstler rezidanslardan oluşacak. Aşağıda ise ofisler bulunacak. Rezi danslarda 1+1,2+1 ve 3+1 tipinde daireler yer alacak. 


Emine Açar/ Bugün Gazetesi


Geri Dön