23 / 04 / 2024

MÜSİAD Cezayir'de ofis açtı!

MÜSİAD Cezayir'de ofis açtı!

Yıl sonuna kadar 100 ülkede teşkilatlanmaya ulaşmayı hedefleyen MÜSİAD, Cezayir’de temsilcilik açılışını gerçekleştirdi.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), dünyanın her noktasına ulaşma hedefiyle yola çıktı. MÜSİAD, Cezayir’de temsilcilik açılışını gerçekleştirdi.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu açılış ile MÜSİAD 84 ülkede 214 nokta temsil noktasına ulaştı. Cezayir’in Türkiye açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, gerek iki ülke ilişkilerinin gerekse iki coğrafyanın insanlarının geçmişten gelen köklü bir bağa sahip olduklarını ifade etti.

MENA bölgesindeki hedefleri doğrultusunda önemli bir yatırıma daha attıklarını kaydeden Uyar, MÜSİAD Cezayir temsilciliği vasıtasıyla ticaret hacminin ve iki ülke ilişkilerinin hali hazırdaki konumundan daha iyi bir seviyeye geleceğini açıkladı.

Türkiye ve Cezayir arasında önemli bir ticaret hacminin var olduğunu söyleyen Uyar, 2016 yılında Türkiye’den Cezayir’e gerçekleştirilen 1,7 milyar ABD Dolarlık ihracat, 2017 yılında yine 1,7 milyar ABD Dolar düzeyinde gerçekleştiğini ifade etti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin ise 2.7 milyar dolar seviyelerine ulaştığını kaydeden Uyar, ticaret hacminin potansiyel bakımından daha ileri seviyelere çıkabileceğini söyledi. 

Cezayir Temsilcisi olarak göreve başlayan Kenan Kösen, ise iki ülke ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.
 


Geri Dön