25 / 04 / 2024

MÜSİAD Umman'da ofis açtı!

MÜSİAD Umman'da ofis açtı!

Yıl sonuna kadar 100 ülkede teşkilatlanma hedefleyen MÜSİAD, Umman'da temsilcilik açtı. Dernek, Umman'daki açılışla 83 ülkede 213 temsil noktasına ulaştı.



Yıl sonuna kadar 100 ülkede teşkilatlanmayı hedefleyen MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Umman’da temsilcilik açtı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, MÜSİAD'dan konu ile ilgili açıklama yapıldı. Dernek, dünyanın her noktasına ulaşma hedefiyle şube ve temsilcilik sayısını artırmaya ve iş birliği anlaşmaları imzalamaya devam ediyor.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Umman'da temsilcilik açılışının MÜSİAD'ın MENA bölgesindeki hedefleri doğrultusunda önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Uyar, Umman'ın stratejik olarak önemli bir konuma sahip olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Umman ile geçmiş yıllarda gerçekleştirdiği ticarete bakıldığında, dış ticaret dengesinde her yıl fazla verildiğini söyleyen Uyar, "2015'te ticaret hacmi 264 milyon dolarla en yüksek seviyeye ulaştı. 2017'de ise bu rakam 126 milyon dolara geriledi. İki ülke arasındaki ticaret hacmi olması gereken seviyede değil. MÜSİAD MENA olarak, bu rakamın en kısa süre içerisinde 1 milyar dolara ulaştırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

MÜSİAD Umman Temsilcisi olarak görev yapan Mehmet Günaydın ise "İlk iş olarak Umman'daki resmi kuruluşları, tüm ticaret odası ve iş adamı derneklerinin başkanlarını ziyaret edeceğim. Türkiye-Umman ticaret hacmi yeterli seviyede değil. Bölgede Türk iş insanları için çok önemli fırsatlar var. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi ve ticaret hacminin artması bölgenin kalkınması için çok önemli. MÜSİAD Umman Temsilciliği olarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına odaklandık, bu bağlamda çalışmalar yürüteceğiz" diye konuştu.     


Geri Dön