27 / 04 / 2024

Mustafa Boydak şehir içinde kalan sanayi tesislerini Mimarsinan OSB'ye davet etti!

Mustafa Boydak şehir içinde kalan sanayi tesislerini Mimarsinan OSB'ye davet etti!

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nin Kayseri’nin önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, şehir merkezinde kalan tesislerin buralara taşınmasını istedi...




Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nin Kayseri’nin önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Aslında önümüzdeki dönemde şehrimize yapılacak en hayırlı işlerden bir tanesi de şehir merkezinde kalan tesislerin sanayinin yoğunlaştığı bölgelere taşınmasını teşvik etmektir." dedi.


Mimarsinan OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, KAYSO Yönetim Kururlu Üyeleri ve Mimarsinan OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri’nin katılımı ile Mimarsinan OSB Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. 


Toplantının başında katılımcılara bölge hakkında bilgi veren KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bu gün itibari ile Mimarsinan OSB’de toplam 117 firmanın faaliyette olduğunu, 82 firmanın inşaat halinde olduğunu ve 71 firmanın da hafriyat aşamasında olduğunu söyledi. Bölge genelinde yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiğini, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu sayının 10 bin kişiye çıkarılmasının hedeflendiğini açıklayan Büyüksimitci, 2014 yılının altyapı yatırımlarının büyük ölçüde bittiği bir yıl olacağını belirterek, işin başından beri kendilerine verdikleri destek ve cesaretten dolayı KAYSO Başkanı Mustafa Boydak’a teşekkür etti.


KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan ise Mimarsinan OSB’de yaşanan gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, tüm emeği geçenlere ve bölgeye yatırım yapan sanayicilere teşekkür etti. Son olarak açıklama yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2013 yılında bölgede çok güzel gelişmelere imza atıldığını ifade ederek, "Mimarsinan OSB Kayseri’nin önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Türkiye’de 8 yıl içerisinde bu kadar kıymetlenen başka bir OSB yok. Baktığımız zaman 5 ila 7 lira arası arsa tahsisi yapılabiliyordu. Bu gün geldiği noktayı hepiniz biliyorsunuz. Tüm bu gelişmeler yapılan iyi çalışmaların ve mükemmel bir şekilde kurgulanan alt yapı yatırımlarının bir sonucudur. Burada risk alıp yatırım yapan sanayicilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi. Bölgede alt yapı sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü ve su kaynakları konusunda bir sıkıntı olmadığını ifade eden Boydak, yönetimdeki insanların da sanayici olmasından dolayı tüm kararların oy birliği ile alındığını ve işlerin yolunda gittiğini söyledi.


Geçmişte şehir merkezinde kalan tesisleri OSB’lere taşıma çağrısı yaptığını hatırlatan Başkan Boydak, "Yerel seçimler geliyor, hala Kayseri’nin içinde kalan tesislerin OSB’lere taşınması konusunda bir duyarlılık göremiyorum. Aslında önümüzdeki dönemde şehrimize yapılacak en hayırlı işlerden bir tanesi şehir merkezinde kalan tesislerin sanayinin yoğunlaştığı bölgelere taşınmasını teşvik etmektir. Nasıl kentsel dönüşüm teşvik ediliyor, sanayide de böyle bir ivmeye ihtiyaç var. bu konuda bölgelerimizde müsait. Yeter ki bizden talep olsun. Yeni OSB’ler kurma gibi yetkimizde, tecrübemizde var. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde belediye başkan adaylarımızın bu konu üzerinde durmalarını hassaten rica ediyorum. Sanayinin artık şehrin göbeğinde yeri kalmadı. İşletmesini taşımak isteyen arkadaşlar için OSB’lerimizde imkanlarımız da mevcuttur." şeklinde konuştu. 


Bugün


Geri Dön