23 / 04 / 2024

Mustafa Bülent Aydın'dan kentsel dönüşümde hafif çelik yapı önerisi!

Mustafa Bülent Aydın'dan kentsel dönüşümde hafif çelik yapı önerisi!

Hafif çelik yapı sektörünün çok fazla bilinmediğini söyleyen Steelife Genel Müdürü Aydın, "Hafif çelik yapılar kentsel dönüşüm için çok doğru bir çözümdür, çünkü hem çok kısa sürede yapılır hem depreme dayanıklıdır" dedi.




Hafif çelik yapı sektörünün çok fazla bilinmediğini söyleyen Steelife Genel Müdürü Aydın, "Hafif çelik yapılar kentsel dönüşüm için çok doğru bir çözümdür, çünkü hem çok kısa sürede yapılır hem depreme dayanıklıdır" dedi. Vefa Grııp'un hafif çelik yapı markası Steelife'm Genel Müdürü Mustafa Bülent Aydın, hafif çelik yapıların diğer yapılara göre daha hızlı tamamlandığını, ayrıca söz konusu yapıların depreme oldukça dayanıklı olduğunu belirterek, "Hafif çelik yapılar kentsel dönüşüm için çok doğru bir çözümdür" dedi. 

Türkiye'de 1999 depreminden sonra gelişmeye başlayan hafif çelik yapı sektörünün halen çok fazla bilinmediğini belirten Aydın, Türkiye'deki tiim yapıların yüzde 5, konutların ise yüzde 1,5'inin hafif çelik yapı olduğunu söyledi. Sektörde 14 yıl önce faaliyete başladıklarında Türkiye'de çelik yapıların neredeyse hiç bulunmadığını, bugün ise birçok üreticinin sektörde faaliyet gösterdiğini anlatan Aydın, "Bu işin bilinirliği devlet nezdinde de özel kurumlar nezdinde de bireysel kullanıcılar nezdinde de artıyor fakat daha gidecek çok yolumuz var" diye konuştu.



Ticari Hayat


Geri Dön