25 / 04 / 2024

Mustafa Çelik: İnşaat sektörü Kayseri için önemli!

Mustafa Çelik: İnşaat sektörü Kayseri için önemli!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası'nda inşaat sektörüyle ilgili altı meslek komitesinin üyeleriyle bir araya geldi. Çelik İnşaat sektörünün Kayseri için önemli olduğunu söyledi...




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası'nda inşaat sektörüyle ilgili altı meslek komitesinin üyeleriyle bir araya geldi. İnşaat sektörünün Türkiye için önemli olduğunu; ancak Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri için çok daha fazla önem teşkil ettiğini belirten Başkan Çelik, sektörün gelişmesi için gayret edeceklerini söyledi. Başkan Çelik, sektör temsilcilerinin sorularını cevaplayarak başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere Kayseri'nin projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıyı Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz açtı. Hiçyılmaz, düzenlemiş oldukları toplantıya bürokratlarıyla birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti.


"KAYSERİ HIZLI BÜYÜYOR"

Meslek komitesi üyeleriyle yaptığı toplantıda öncelikle inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, inşaat sektörünün kendi talebini kendi oluşturan bir sektör olduğunu söyledi. Sektörün Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "İnşaat sektörü Kayseri için daha da önemli. Çünkü Kayseri, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyor. Dolayısıyla konut talebi daha fazla. Bu nedenle inşaat sektörünün önünü açmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışacağız. Biz üzerimize düşeni yapalım; ama sektör de kalitesini artırmak için gayret göstersin. Birkaç firmamız uluslararası alanda büyüsün ve marka haline gelsin. Sadece Kayseri'de kalmakla yetinilmesin. Yeni bir vizyonla hedef belirleyerek ilerleme gösterilsin" dedi.


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PİYASA SEKTEYE UĞRAMAMALI"

Güney Çevreyolu ile ilgili bir soru üzerine çalışmaların devam ettiğini ve iki yıl içinde tamamıyla bitirileceğini beliren Başkan Çelik, tren yolunun taşınması konusunun ise yeni gar binasının henüz yapılmaması nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Hızlı tren, lojistik köy, havaalanına yeni terminal binası yapılması ve bölünmüş yollar gibi projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, kentsel dönüşümdeki önceliklerini de dile getirdi. Kentsel dönüşümde özel sektörün neler yapacağı ile ilgili bir soru üzerine dönüşümün öncelikli yapılacağı mahallelerin belirlendiğini ifade eden Çelik, "Sahabiye, Ahi Evran, Argıncık-Alsancak, Yunus Emre, Ambar gibi bölgelerde kentsel dönüşüm yapılacak. Burada belediyeler arsaları alıp inşaat firmalarına verecek ve vatandaşla firmalar arasında katalizör görevi üstlenecek. Kentsel dönüşümü yapacağız; ancak şehrin potansiyeli belli. Bir anda tümünü yaparak piyasayı sekteye uğratmak istemiyoruz. Peyderpey yapacağız" diye konuştu.


"YARIM İŞ SENDROMU GEÇİCİDİR"

Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu katlı kavşaklarla ilgili bir soru üzerine hali hazırda devam eden işlerle ilgili şikayetlerin olabileceğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar Büyükşehir'de keşke dediğimiz bir şey olmadı. Hep, iyi ki yaptık dediğimiz işler oldu. Şu an yapılan köprülü kavşaklar da aynı şekilde. İnşaatlarda yarım iş sendromu vardır. İnşaat yarımken şikayet çok olur; ama iş bitince bu şikayetler kalkar. Önümüzdeki 3,5 yılda trafikle ilgili sorunları çözüp, konforu daha da artıracağız."    Başkan Çelik, toplantıda ayrıca Orta Yol, Kartal Kavşağı'nda proje çalışmaları süren üç katlı köprülü kavşak, Sivas Caddesini rahatlatacak yeni alternatif yol gibi diğer projelerle ilgili soruları da cevaplandırdı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön