25 / 04 / 2024

'İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği geliştirilecek'

'İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği geliştirilecek'

İNTES Başkanvekili Mustafa Demir, Türkiye'de, AB'ye uyum çerçevesinde inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi konusunda 2004'ten sonra önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.



İNTES ile Avrupa İnşaatçılar Birliğinin (EBC) yürüttüğü, "İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi" konusunda ortak toplantı yaptı.

Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, İNTES'in, EBC'nin bu projesinde Malta İnşaatçılar Federasyonu ile eşleştiğini belirterek, bu çerçevede Malta ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda deneyim ve iyi uygulamaların paylaşılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Türkiye'nin EBC'nin bu projesinin ortağı olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Demir, Türkiye'de AB'ye uyum çerçevesinde 'İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi' konusunda özellikle 2004 yılından sonra önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

İNTES Başkanvekili Demir, Eylül ayında Malta'da bu toplantının devamının yapılacağını bildirdi.

EBC Başkanvekili David Croft ise Türkiye'nin EBC'nin en yeni üyesi olduğunu belirterek, istatistiklere göre, birçok ülkede inşaat endüstrisinin en fazla iş kazasının yaşandığı alan olduğunu söyledi.


Geri Dön