25 / 04 / 2024

Mustafa Demir: “Sulukule ile ilgili iddialar asılsız”

Mustafa Demir: “Sulukule ile ilgili iddialar asılsız”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sulukule Projesi' ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. 




Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, halk arasında Sulukule olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Alanı Projesi'yle ilgili olarak birilerine çıkar sağlandığı iddialarının gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.  

Mustafa Demir, Fatih Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, projenin ilk açıklandığı günlerde mahalle sakinleriyle yaptığı bilgilendirme toplantılarının video görüntülerini izlettirdi. Video görüntülerde Mustafa Demir'in ev sahiplerine, konutlarının proje ile değerleneceğini ve buna sahip çıkmaları gerektiğini anlattığı görülüyor. Ayrıca görüntülerde, proje üzerinde açıklamalar yapan Demir, sorulara tek tek cevap veriyor.  

Basın toplantısında proje kapsamındaki evlerin yüzde 50'den fazlasının el değiştirdiği iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Demir, “Bizim tapudan aldığımız kayıtlara göre el değiştirme oranı yüzde 27. Bunun içinde projeden yararlanmak için babadan dededen kalan evlerini üzerine alarak verasetle el değiştiren tapular da bulunuyor. 2005 yılından bu yana konuşulan ve 620 konut ve 45 işyerinin bulunduğu projede bu oranda bir el değiştirme, abartılı değil” dedi. Tapuya 16 ayıs 2006 yılında Yenileme Alanı şerhi konulduğunu, projenin onaylandığı 2 Kasım 2007'den hemen sonra da satılamaz kaydı konulduğunu belirten Demir, “Ancak bizim yasalarımız tapuda böyle şerhler olmasına rağmen gayrimenkul satışına izin veriyor” dedi.  

Başkan yardımcılarının ev sahibi oldukları iddialarına ise Demir, “Benim çalışma arkadaşlarımın hiç birisi bu proje kapsamında ev sahibi olmamıştır. O iddialar tamamen gerçek dışıdır. Zaten bazılarında ne soyadı tutuyor ne ismi… Tapu kayıtlarında da ileri sürülen isimler bulunmuyor. Tamamen gerçek dışı bu iddialar” dedi.  

Demir, kiracıların Gaziosmanpaşa Taşoluk'taki evlerine taşındıklarını, bu kişilerin işlerine gidip gelebilmek için servis koyduklarını ve sabah Fatih'e getirdikleri bu kişileri akşam da evlerine götürdüklerini belirtti. Demir, projenin planlandığı gibi rayında yürüdüğünü bildirdi.  


Geri Dön