26 / 04 / 2024

Mustafa Demir: Sivas kentleşme konusunda örnek bir kent

Mustafa Demir: Sivas kentleşme konusunda örnek bir kent

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Eğer biz sağlıklı bir büyümeyi, güçlü bir ülkeyi oluşturacaksak bu Anadolu'nun güçlü olmasıyla mümkündür" dedi



Çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Bakan Demir, kent girişinde AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül ve partililerce karşılandı. Daha sonra Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden Demir'i, Valilik binası önünde Vali Ali Kolat ve diğer yetkililer karşıladı. Vali Kolat'ı makamında ziyaret eden Demir, Sivas'ın tarih boyunca birçok medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olduğunu belirterek, "Özellikle bizim hükümetlerimiz zamanında önemli ölçüde yatırım alanı olarak seçtiğimiz, öncelik verdiğimiz kırsal altyapı, kentsel altyapı, kültürde, turizmde, sağlıkta, eğitimde tamamından Sivas fazlasıyla istifade etmiş bir kentimiz" diye konuştu. Sivas'ın planlamada, yöresel mimariyi geliştirmede, sürdürülebilir kentleşme ve kırsal altyapıda da örnek kentlerden biri olduğunu bildiren Demir, şöyle konuştu:

"Özellikle son 7 yılda Türkiye dünyada hatırı sayılır bir yere geldi. Bu hatırı sayılı yere gelmede Anadolu'nun o itici, o destekleyici gücü çok önemli rol oynadı. Bu konuda da Sivas da önemli merkezlerimizden bir tanesi. Eğer biz sağlıklı bir büyümeyi, güçlü bir ülkeyi oluşturacaksak bu Anadolu'nun güçlü olmasıyla mümkündür. Anadolu denilince de Sivas önemli Anadolu merkezlerinden bir tanesidir. Sivas'ın güçlü olması demek, Türkiye'nin güçlü olması demektir." Bakanlık olarak Sivas ile ilgili gelecek yıl yöresel mimari ve yöresel
yapı malzemelerini ortaya çıkaran bir rehber çalışmaları olacağını anlatan Demir, "Bu çalışmada bir rehber kitap hazırlığı olacak. Orada kırsal yapılaşmadaki mimari tarzlardan bir önermeler içeren rehber kitap hazırlanacak" dedi. Vali Kolat ise kentin tarihi, ekonomik, coğrafi ve kültürel önemi hakkında bilgi verdi.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Demir, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti. Ürgüp, Demir'e kentin sorunları ve çeşitli çalışmaları hakkında bilgi sundu. Bakan Demir ise helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilere tekrar rahmet diledi. Yazıcıoğlu'nun örnek bir insan olduğunu belirten Demir, "Memleketi için sevdaları vardı, rüyaları vardı, düşünceleri vardı. Ama nasip böyleymiş, takdiri ilahi. Sivas'ımızın yetiştirdiği örnek insanlardan bir değerli şahsiyetti" dedi.Belediyelerde parti ayrımı yapmadıklarını ifade eden Demir, "Tüm belediyelerimizin hem finans, hem müşavirlik, danışmanlık, mühendislik, proje ve her alanda biz belediyelerimizin yanındayız" diye konuştu.

Bakanlık olarak imarla ilgili yaptıkları çeşitli çalışmalar hakkında bilgi veren Demir, şöyle konuştu: "Artık biz hem geçmişte yapılan önemli yapılarımızı korumak, kültürel ve tarihi varlıklarımızı, zenginliklerimizi koruyarak kullanmak, geleceğe taşımak, ama bugün yaptığımız yapılara da gelecekte kıymetli, önemli, kullanılır, işlevsel, geleceğe ışık tutan, bizden birçok şey aktaran, nakleden yapılar halinde yapmak durumundayız. Kentleşmemizi, hatta köylerimizdeki yapılaşmaları ve yapılanmaları da bu nitelikte yapmak durumundayız."
AA

Geri Dön