20 / 04 / 2024

Mustafa Dündar: Osmangazi'de kentsel dönüşümü kent meydanı ile sürdüreceğiz!

Mustafa Dündar: Osmangazi'de kentsel dönüşümü kent meydanı ile sürdüreceğiz!

Bursa'nın 10 yıldır altın çağını yaşadığını savunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kent Meydanı projemiz kentsel dönüşümün önemli bir ayağı olacak. Bursa bu proje ile gerçek kent meydanına kavuşacak" dedi.



Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mustafa Dündar, önce insan ilkesiyle yola çıkarak Osmangazililerin görüşüyle 16 vizyon proje belirlediklerini ve bu projelerle şehirdeki hayatı rahatlatıp, insanların stresini azaltacaklarını açıkladı. Göreve geldiği 2009'dan bu yana 1166 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Dündar, Osmangazi'de başlatılan kentsel dönüşüm planının devamı olarak ilçeye bir kent meydanı kuracaklarım söyledi. 

Dündar, "Mimarisi ile modern bir cami, kent meydanında yükselecek.  Ankara  yolunun böldüğü bir Santral Garaj var. Bu meydan mahalle ile birleşmiş olacak. Otoparkıyla, kafeteryalarıyla gece-gündüz yaşayan bir meydanımız olacak" diye konuştu. 

Orman Bölge Müdürlüğü ile yürüttükleri 'Yeniden Yeşil Bursa' kampanyasına değinen Dündar, "Bursa'da 1 milyon fidanı dikecek yer bulduysak 16 projeyi yapacak yer de vardır. Bu projelerin hesabım yaptık. Kendi bütçemiz yetecek. Bu dönem borç ödedik borçlanmadık. Belediye 60 milyon kar elde etti. 120 milyon lira belediyenin ihaledeki rekabetten karı var. Bu projeler hiçbir borçlanmaya girilmeden gerçekleşecek" ifadesini kullandı. 

Bursa 1326 Penaroma kazanım Kentin tarihi değerini ortaya koyacak Panorama Bursa 1326 projesinin de önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Dündar, "İstanbul'dan sonra Türkiye'de bunun ikinci örneğini gerçekleştirebilmek bizlere nasip olacak. 

Panorama 1326 konumu itibariyle gelen tur otobüsleri otoparkımızda kalarak, ziyaretçilerimizin hanlar bölgesine, Saltanat Kapı, Orhangazi ve Osmangazi türbelerini ziyaret ettikten soma yine aynı güzergah üzerinden müzeden hareket edecekler" dedi. 

Yalnızca Uludağ'da bulunan bin 320 değişik özel bitki türevini de Endemik Park projesi ile değerlendireceklerini açıklayan Dündar, "Bu proje ile gelecek nesiller garanti altına alınacak. Park, doğaseverlerin ve biyologların merkezi haline gelecek. 

Tesisleri ve dinlenme alanları ile Uludağ turizmi önemli bir değer sağlayacak" diye konuştu. 

Osmangazi'de adrenalin tutkusu Adrenalin Park projesine de değinen Dündür, "Bu proje Bursa'da bir ilk. Uludağ'ın eteklerinde planladığımız proje Bursa'nmyeni sembolü olacak. Yamaçlardan şehrin havasını soluyarak, kayılarak, belli kayak pistinden kule parkurlarına, asma köprülerine kadar sürprizlerle dolu olacak. 

Öte yandan, çocuklar için de 'Çocuk Dünyası' kuracağız. Bu dünyada çocuklar meslekleri yaşayarak öğrenecek" dedi. 

Türkiye'nin ikinci, Bursa'nm ilk kapalı atletizm salonunu da Osmangazi'de planladıklarını aktaran Dündar, bu proje ile Bursa'nm adını müsabakalarla duyurmak istediklerini söyledi. 


Dünya


Geri Dön