19 / 04 / 2024

Mustafa Hatipoğlu: Amasya'daki olumlu yatırımların yanındayız!

Mustafa Hatipoğlu: Amasya'daki olumlu yatırımların yanındayız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amasya Temsilcisi Mustafa Hatipoğlu, "Oda olarak Amasya'ya gerek devlet gerekse mahalli idarelerce yapılan olumlu proje ve yatırımların yanındayız" dedi.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Amasya Temsilcisi Mustafa Hatipoğlu, "Oda olarak Amasya'ya gerek devlet gerekse mahalli idarelerce yapılan olumlu proje ve yatırımların yanındayız" dedi.


Genç mühendislere seslenen Mustafa Hatipoğlu, "Okullardan yeni mezun olup ve hiçbir tecrübe kazanmadan kendinizi acımasız piyasa şartları içerisinde buluyorsunuz. Gençler moralinizi bozmayın, azimli olun, mesleğinizi sevin ve sizi temsil eden odanıza sahip çıkın. Odanız varsa siz varsınız. Projelerin denetlenmesinin odaların yetkisinden alındıktan sonra proje ve şantiye şefliği ücretlerinin ne hale geldiği malumunuzdur. Ne yazık ki sizler bilhassa alaylı müteahhitlerin vicdanına terk edilmişsinizdir. Bunun sorumlusu da mensup olduğunuz meslek kuruluşları değil tamamen siyasi iradedir" diye konuştu.


Meslekte 40 ile 25. yılını dolduran üyelere plaketlerinin verildiği programda yaptığı konuşmada meslek kuruluşları yalnız üyelerinin sorunları ile değil iç içe olduğu ülke sorunları içinde bazen görüş bildirdiklerine değinen Hatipoğlu, "Bu görüşler her zaman siyasilerin düşüncelerine paralel olmayabilir. Görüşlerimiz tamamen teknik mahiyettedir. Kimseyi hedef almadan kamu adına yapılmaktadır. Bulunduğumuz Amasya ilinde de gözümüze çarpan bazı uygulamalar vardır. Bunları dile getirmek meslek ahlakının bilincinde olmamızdandır. Bunlardan birkaç örnek verebiliriz. Çakallar Mahallesi'nde fiili uygulamaların neticelerini valiliğe dilekçe ile bildirmemize rağmen aldığımız cevap bizleri hüsrana uğrattı. Oda olarak fiili durumdan bahsetmemize rağmen cevapta Çakallar bölgesinde uygulanması gereken imar yönetmenliğinden bahsedilmektedir. Biz ise imar yönetmenliğine aykırı olarak inşaat ve düzenleme yapıldığından bahsetmekteyiz. Aynı dilekçemizi bu sefer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na vermiş olup neticesini beklemekteyiz. Yıllardır yılan hikayesine dönen çevre yolu, istimlak bedelinden kaçılarak hazine ve orman arazisinden geçirilmiştir. İhale yapılmadan önce jeolojik ve geoteknik araştırmalar yapılmadığı için yapımı devam eden yolda büyük heyelanlar ve çökmeler oluşmuştur. Bundan dolayı da çevre yolunun maliyeti, ilk düşünülen maliyete göre iki üç katı artmıştır. Kim ne derse desin bu yolun trafiğe açılması 2020 yılından evvel gerçekleşmeyecektir ve maliyeti de 500-600 milyon TL'yi bulacaktır. İnşaat Mühendisleri Odası olarak Amasya'ya gerek devlet eli ile gerekse mahalli idarelerce yapılan olumlu proje ve yatırımların da yanındayız. Yanında olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Geri Dön