27 / 04 / 2024

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda çalışmalar başlıyor!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda çalışmalar başlıyor!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarlandığı açıklanan karayolu altgeçit inşaatı için son hazırlıklar tamamlandı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçit inşaatında trafik akışının sağlanacağı kara tarafındaki servis yolu asfaltlandı. Bayram sonrası başlanacak kazı çalışmaları nedeniyle kullanılacak servis yolu, okullarında açılmasıyla birlikte artacak trafik yoğunluğuyla sürücülere sıkıntılı saatler yaşatacak.


Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarlandığı açıklanan karayolu altgeçit inşaatı için son hazırlıklar tamamlandı.Yapım sürecinde trafiğin aksamaması için yolun iki tarafına kademeli olarak servis yolları oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kara tarafındaki servis yolunu asfaltladı.


Alt geçit inşaatı için kazıya ise Kurban Bayramı tatili sonrası başlanacak. Servis yolunun, özellikle okulların açılmasıyla birlikte artacak trafik yoğunluğuna olumsuz etkisi olup olmayacağı merakla bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi toplam bin 150 metre uzunluğundaki karayolu alt geçidinin yapım çalışmaları sırasında trafiğin aksamaması için servis yollarının yapıldığını açıkladı. Karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanlar Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenlecek. Kentlinin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak projede, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanlar yayalaştırılacak ve denizle bütünleştirilecek.


Hatay'dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı'nın kara tarafında kalan tarihi doku görülebilecek.



Yeni Asır


Geri Dön