24 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül, İstanbul'da yapacağı 28 projesini tanıttı!

Mustafa Sarıgül, İstanbul'da yapacağı 28 projesini tanıttı!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül İstanbul 'da hayata geçireceği 28 projesinin detaylarını açıkladı... Sarıgül, projelerin yarışmalar ve görüşler alınarak tasarlanacağını ifade etti.



İşte Sarıgül'ün açıkladığı projeler: 


Mustafa Sarıgül, İstanbul da yapacağı 28 projesini tanıttı!


1-) Anadolu ve Avrupa Yakası'na iki adet baraj yapılarak su sorunu çözülecek. Ayrıca deniz suyundan kullanım suyu elde etmek için etüt çalışmaları yapılacak. 


2-) Kentsel dönüşüm yerine kentsel gelişim yapılacak. Kentsel dönüşüm bölgesindeki insanların hakları korunacak. 


3-) Tapu sorunları ve 2B sorunları çözülecek. 


4-) Binalar depreme karşı güçlendirilecek. 


5-) Ulaşım ana planını güncellenecek. Metro ve raylı sisteme öncelik verilecek. 


6-) Deniz ulaşımı güçlendirilecek ve yüzde 3-4 paydan yüzde 10'a çıkacak. 


7-) Büyük otoparklarla, aktarma merkezleriyle birbirine taşınarak İstanbul'da kademeli olarak trafik çilesine son verilecek.


8-) İstanbul'da atık suların yüzde 72'si arıtılmadan denize veriliyor. İSKİ kayıtlarında bu açıkça görülüyor. Buna son verilecek. 


9-) Yenilenebilir enerji son derece önemli, İBB olarak yenilenebilir enerji kaynaklarıyla kendi elektriğimiz üretilecek. Bu yolla İBB'nin elektrik maliyetlerini azaltacağız. Bu kaynağı sosyal projelere aktaracağız.


10-) Aktif yeşil alanlarımız azaldı. İstanbul'da ne yazık ki 2 metrekarenin dahi altında. Yeni parklar, aktif yeşil alanlar oluşturarak nefes aldıracağız.


11-) Anadolu Yakası'nda İçerenköy'deki hal arazinin bulunduğu nokta, Avrupa Yakası'nda harp akademilerinin bulunduğu kent parkı yapılacak.


12-) Tüm ilçelerde parkları yeşil alanları yaygınlaştırılacak. Her noktasında kesintisiz yaya ve bisiklet yolları yapılacak.


13-) Eminönü-Harbiye arasında kesintisiz yaya yolu olarak düzenlenecek.


14-) Anadolu Yakası'na kongre merkezi yapılacak. İstanbul festivaller şehri haline gelecek.


15-) 10 milyon olan turist sayısı 25 milyona çıkarılacak.


16-) Yarımada bir bütün olarak ele alınacak. Yedikule surları restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi hanları aslına uygun şekle getirilecek.


17-) Çocuklar hafta sonu tiyatro ve sinemalardan ücretsiz olarak yararlanacak.


18-) İstanbul'un iki yakasına hayvan yaşam köyü kurulacak.


19-) İstanbul Olimpiyat Stadı olimpik bir park haline getirilecek. 


20-) Sinema endüstrisi için doğal çekim platoları kurulacak. Çok önemli filmler İstanbul'da çekilecek. Hollywood'a rakip o ayarda film stüdyoları hayata geçirilecek. 


21-) Bütün spor kulüplerine İBB olarak desteğimi sunulacak. Futbolcu fabrikaları açılacak. İstanbul'un ilk bir senede üç noktada, içinde ilkokul ortaokul lisesi bulunan, spor merkezi bulunan, 6-7 yaş arasındaki çocuklar buralara alınacak. 


22-) İstanbul'un tarihi meydanlar var. Yanlış meydan uygulamalarla tarihi kimliğinden uzaklaştırıyor. Proje yarışmalarıyla 6 meydanı yeniden düzenlenecek. Bunlar Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Aksaray, Beyazıt ve Beşiktaş meydanları... Gezi Parkı ise park olarak kalmaya devam edecek. Ayrıca 39 ilçede, 39 yaşam meydanı yapılacak.


23-)  Öncelikle AKM hızla onarılacak. Kadıköy'de bir su kenarı yapısı olan simge bir opera binası yapılacak. Tepebaşı'nda kongre salonu yapılacak. 39 ilçede kültür ve sanat merkezleri ve İstanbul'a üç büyük kültür merkezi kazandırılacak.


24-) İstanbul müzeler açısından da yetersiz noktada. Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında, projelerle iki tane kent müzesi haline getirilecek. 


25-) İlçelerimizde yaşam merkezler, spor merkezleri yapılacak. İstanbul, engelsiz bir şehir haline getirilecek.


26-) İstanbul'un mümkün olan her noktasında ücretsiz ve özgün internet sistemini sağlanacak. 


27-) Her ilçeye öğretmen evi yapılacak. Öğretmenler, ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacak. 105 binin üzerindeki öğretmen arkadaşlarımın dönemim süresi içerisinde, sembolik rakamlarla konutlarını yapılacak ve anahtarları teslim edilecek.


28-) Bütün mütevazı mahallelerimizde çalışan anne babalar için kreşler ve etüt evleri yapılacak. Akılları çocuklarında kalmayacak.  Öğrencilerimiz ve gençlerimiz yalnız ve çaresiz kalmayacak. Eğitim burslarını yaygınlaştırılacak. Şişli Meslekyüksekokulu örneği yaygınlaştırılacak. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön