28 / 03 / 2024

Mustafa Sarıgül'e 'kaçak katlara göz yumdu' soruşturması!

Mustafa Sarıgül'e 'kaçak katlara göz yumdu' soruşturması!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında "ruhsata aykırı inşa edilen katları yıktırmadığı" gerekçesiyle adli soruşturma başlatıldı



Ayazağa'da 2003'ten beri 3 kez mühürlenmesine karşın inşaatı tamamlanarak kullanılmaya başlanan çok katlı iş merkeziyle ilgili incelemede Danıştay 1'inci Dairesi, 3'e karşı 2 oyla aldığı kararla Sarıgül'ün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayı başlattı.

DANIŞTAY VİZE VERMEDİ
Danıştay'ın kararında, ruhsata aykırı kaçak katların yıkımına karar verilmesine karşın yıkım işlemleri yapılmadığı ve kaçak katların inşasına göz yumulduğu kaydedilerek, şöyle denildi: "31 Mart 2003 tarihli ilk tespitten 2006 yılına kadar ruhsatsız olarak 4 kat bitirilmiş ve bina kullanılmaya başlanmıştır. Belediye ise bu süre zarfında çeşitli kurumlara yazı yazmaktan başka bir şey yapmamış, inşaat 6'ncı kat seviyesinde iken kısmi yıkım yapılmasına rağmen bu katın dahi bitirilmesine engel olunmamıştır. Büyükşehir Belediyesi'nden araç konusunda teknik destek sağlanacağı bildirilmesine rağmen yıkım için yeterli iş makinesi olmadığı gerekçesiyle birçok ihale yapılmış, ancak bu iş makinelerinin satın alınması ya da piyasadan kiralama yöntemiyle temini yoluna gidilmemiş ve yasal sorumluluktan kaçınılmak istenildiği anlaşılmıştır."
Sabah/Ali Oktay


Geri Dön