29 / 03 / 2024

Mustafa Toprak: İzmir'e yatırım 16 milyar lirayı bulacak!

Mustafa Toprak: İzmir'e yatırım 16 milyar lirayı bulacak!

Vali Toprak, geçen hafta açtığı twitter hesabından 2 mesaj atarak kente 10 yılda 11 milyar liralık yatırım yapıldığını ve devam eden projeler tamamlandığında bunun 16 milyara ulaşacağını duyurdu.




Hükümetin 11 yılda kente ne kadar yatırım yaptığı konusunda Vali Mustafa Toprak'tan açıklama geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'hükümet 11 yılda 5.3 milyar TL yatırım yaptı' sözlerine daha önce AK Parti'nin Milletvekili Nesrin Ulema yanıt vermişti. Ulema rakamları 15.8 milyar TL olarak nitelendirirken AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım da geride kalan hafta elindeki kesin rakamları açıklamıştı. Yıldırım, "Hükümetin İzmir'e 11 yılda yaptığı yatırım miktarı 15.5 milyar TL. Listesi de ortada ve belli" demişti. Vali Toprak da konuyla ilgili twitter'dan açıklama yaptı. Vali Toprak, geçen hafta açtığı twitter hesabından 2 mesaj atarak kente 10 yılda 11 milyar liralık yatırım yapıldığını ve devam eden projeler tamamlandığında bunun 16 milyara ulaşacağını duyurdu.


VALİ'NİN MESAJLARI

* İzmir'de on yıl içerisinde yaklaşık "11 milyar" liralık yatırım gerçekleştirildi. 2013 yılında ise yatırımlar için "1.3 milyar" lira harcandı.

* Devam eden yatırımlar, 2-3 yıl içerisinde harcanacak olanlarla birlikte İzmir'e sadece yatırımlar için aktarılan kaynak "16 milyar"a ulaşacak.



Yeni Asır


Geri Dön