24 / 04 / 2024

MustafaDemir: Türkiye Suriye 'ye konut yapacak!

MustafaDemir: Türkiye Suriye 'ye konut yapacak!

Suriye"ye giden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir "i kabul eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani, Sureiye'de gecekondulaşmanın önüne geçmek için Türkiye'den destek istedi



Suriye"ye giden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir "i kabul eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani, gecekondulaşmanın Suriye"de ciddi bir sorun olduğunu ve bunun önüne geçilmesi için Türkiye"nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir"i kabul eden Türkmani, Türkiye ve Suriye ilişkilerinin ulaştığı noktadan dolayı memnuniyet duyduklarını kayde derek, œTürkiye ile Suriye birçok alanda işbirliği yap ıyor. Suriye"deki bayındırlık, iskan, gecekondulaşmanın engellenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarında da Türkiye ile işbirliği yapma k istiyoruz dedi.
Demir"den Türkiye"de bu konulara ilişkin ne tür çalışmalar yürütüldüğüne dair bilgi alan Türkmani, bu alanda yapılacak işbirliklerini destekleyeceklerini ifade etti.
-BAYINDIRLIK BAKANLIKLARI ARASINDA TAM İşžBİRLİĞİ-
Suriyeli mevkidaşı Ömer Galavanji"n in daveti ile şžam"a gelen Bakan Mustafa Demir ikili temaslarla fikir alışverişinde bulundu. Demir ve Galavanji başkanlığında yapılan heyetlerarası görüşmede, yapı denetimi, enerji verimliliği, içme suyu ve atıksu altyapısı ile iskan ve kentsel dönüşüm alanlarında işbirliği yapılmasına karar verildi. Görüşmede ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin kuruluşu olan KİPTAşž ile Suriye İskan Kurumu"nun ortak bir şirket kurabileceği belirtildi. Kurulacak şirketin Suriye"de belirlenecek pilot bölgede ortak çalışma yapabileceği ve KİPTAşž"ın bu ortak şirkete fizibilite desteği sağlayabileceği kaydedildi.


Geri Dön