27 / 04 / 2024

Müteahhit Abdülrezzak Koçakelçi'nin intiharı Kocaeli'ni karıştırdı

Müteahhit Abdülrezzak Koçakelçi'nin intiharı Kocaeli'ni karıştırdı

Vergi rekortmeni Abdülrezzak Koçakelçi'nin, hakkında yapılan haberler nedeniyle intiharı, müteahhitlik yaptığı Kocaeli'nde gerginliğe yol açtı



Kocaeli'nde günlük yayın yapan Kırmızı Kocaeli gazetesinin 7 Şubat'tan bu yana hakkında bazı iddialar ortaya atarak manşet yaptığı vergi rekortmeni işadamı Abdülrezzak Koçakelçi'nin intihar etmesi gerilime neden oldu. İddiaya göre, kişisel husumet nedeniyle hakkında iftiralarla dolu günlerce yayın yapılmasına daha fazla dayanamayan Koçakelçi, önceki gün 4'üncü kattaki evinden atlayarak yaşamına son verdi. Bingöl'de aynı zamanda aşiret lideri olan Koçakelçi ile ilgili günlerce anons yapan gazete, iki dosya halinde yazı dizisi hazırladı. Yazı dizisine 7 Şubat'ta başlayan gazete, 'Kaldırım müteahhitliğinden gayrimenkul zenginliğine' ve 'Abdülrezzak Koçakelçi'ye kim yürü ya kulum dedi?' başlıklarıyla Koçakelçi'yi manşet yaptı. Takip eden günlerde de 'Hem suçlu hem güçlü', 'Danıştay da suçlu buldu' ve 'O bunu hep yapıyor' başlıkları atıldı. Hakkında yapılan yayınları onuruna yediremeyen işadamının intihar etmesi kentte gerilimi tırmandırdı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kırmızı Kocaeli gazetesinin önüne polis ekipleri yerleştirdi.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADILAR
Gazetede ayrıca Koçakelçi'nin 1993 yılında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Onur Kumbaracı'yla arasının iyi olması nedeniyle İzmit'e yerleştiği, bu sırada Sefa Sirmen ile tanışarak İzmit Belediyesi'nden çok sayıda iş aldığı, Sirmen'in seçim masraflarını karşıladığı, ayrıca Kocaeli'nde çalıştığı halde vergilerini Bingöl'de ödediği için 2008 ve 2009 yılında Bingöl'de vergi rekortmeni olduğu da yazıldı. Koçakelçi'nin mal varlıklarını da yazan gazetenin haberine göre, işadamının Kocaeli'nde müthiş bir gayrimenkul zengini olduğu vurgulandı. Günlerdir kendisiyle ilgili haberleri okuyan Bingöllü işadamı Koçakelçi, hakkında hemen hemen her gün ortaya atılan değişik iddialar ve suçlamalar karşısında hiç konuşmadı. Bir haftadır evinden de çıkmayan Koçakelçi'nin psikolojisi bozuldu ve sakinleştirici ilaç kullanmaya başladı.

5'İNCİ KEZ BABA OLACAKTI
3 kızının annesini 15 yıl önce kaybeden Koçakelçi, eşinin ölümünden sonra Nebahat Koçakelçi ile evlendi ve bu evliliğinden de bir oğlu oldu. Koçakelçi 6 ay önce yeniden baba olacağını öğrenmişti. 3 ay sonra kucaklarına almak için bekledikleri çocuk bile Koçakelçi'nin moralinin düzelmesine yetmiyordu. Önceki gece aldığı sakinleştiriciler de işe yaramayınca gözüne uyku girmedi. Eşi Nebahat Hanım sabah 04.30 sularında "gel yatalım" dedi. O da eşine son kez "tamam geliyorum, sen geç" dedikten sonra, camın önüne koyduğu sandalyenin üzerine çıkarak kendini boşluğa bıraktı. Kafasının üzerine düşen ve çok kan kaybeden Koçakelçi, ambulansla kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitirdi.

'Biz sadece habercilik yaptık'
İDDİALARLA ilgili aradığımız Kırmızı Kocaeli gazetesinin sahibi Tanzer Ünal'a ulaşamadık. Gazetenin Genel Yayın Koordinatörü Ebru Küçükaydın ise SABAH'a şunları söyledi: "Olay tamamen bir tesadüften ibaret. İntihar eden işadamına karşı kişisel bir husumetimiz yok. Biz tamamen habercilik yaptık. İntihar etmesi ile bizim haberlerimizin üst üste gelmesinden dolayı müthiş üzüntü duyuyorum. İddialarımız ve yaptığımız haberle ilgili kendisine görüşme taleplerimizi ilettik. Ancak bize açıklama yapma gereği duymadı. Günlerce yayın yapmamızın arkasında başka bir şey aranmasın. Biz tamamen gazetecilik yaptık."
Erhan ÖZTÜRK-Abbas ÇAKAR/Sabah


Geri Dön