26 / 04 / 2024

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkartılıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarlandı.



Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen 59 yaşındaki Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Dolandırıcılar, Yalçın’a ait kimlik fotokopisiyle GSM hatları çıkartıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarladı. 

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 40 yıla yakın bir süredir şantiyelerde görev yapan Turgut Yalçın, üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre çeşitli şirketlerde çalıştı. Daha sonra S. İnşaat AŞ isimli şirketin sahibi olan Yalçın, Antalyalın çeşitli yerlerinde konut projeleri inşa etti. Yalçın’ın şirketi, kentin sayılı firmalarından biri konumuna geldi. 

Değiştirdiği nüfus cüzdanına ait fotokopi dolandırıcıların eline geçen Yalçın'ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisini ele geçiren dolandırıcılar, çeşitli illerde birçok kişiyi dolandırdı. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile 2 Kasım 2015’te Bursa’daki bir bayiden de GSM hattı alan dolandırıcılar, GSM hattını kullanarak Yalçın adına internetten ürün ve köpek satışına başladı. Satışı yapılan ürün veya köpek için ödeme ise, Yalçın adına alınan GSM numarasına, ‘cep banka havale’ yöntemi ile alındı. Parayı gönderen kişiler, parasını ödedikleri ürün veya köpeğin teslim edilmemesi nedeni ile harekete geçti. Dolandırıcılara ulaşamayan kişiler savcılığa gitti. 

Ödemelerin yapıldığı GSM numarasından Yalçın'a ulaşan polis ‘dolandırıcılık’ suçundan 20’ye yakın soruşturma açılan Yalçın, çıkarıldığı davaların ikisinde de hapis cezası aldı. Aldığı ilk ceza, mahkemece ertelenen Yalçın, 500 TL’ye köpek satışı yaptığı iddiası ile yargılandığı Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada da 2 yıl 6 ay hapis, 800 TL de adli para cezası aldı. Yalçın, bu kararın kesinleşmesi sonrası geçen Nisan ayı ortasında Antalya Cezaevi’ne konuldu. Başka suçtan yeni bir ceza almazsa, Yalçın en az 10 ay daha cezaevinde kalacak.

Yalçın’ın tek umudu Bursa’da görülen dava. Davada mağdur konumunda olan Yalçın, davanın tek sanığı Bursa Osmangazi’deki telefon bayisinde çalışan Esra A. Yalçın adına, GSM hattının çıkarıldığı bayideki sözleşmedeki imza kriminal incelemeye alındı. Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı raporuna göre, imza Yalçın’a ait değil. Bilirkişi raporunda da aynı karar verildi. 2 Kasım 2015’teki sözleşmeyi şüpheli bulan savcılık, Esra A. hakkında, ‘sahte GSM hattı açma’ suçundan dava açtı. Yalçın ailesi, davadan çıkacak sonuca göre diğer davaların seyrinin değişebileceği görüşünde.

Tutaklandığı için şirketi yönetimsiz kalan Turgut Yalçın bankalar ile de sorun yaşamaya başladı. Sahibi olduğu inşaat şirketi batma noktasına gelen Yalçın’ın ailesi ise, kendisinden kalan emekli maaşı ile geçimlerine devam ediyor. Yalçın, şüpheli sıfatı ile verdiği ifadelerin birinde, yaşadıkları nedeni ile ciddi bir çöküntü yaşadığını söyleyerek “Hem çevreme rezil oldum; hem işlerim bozuldu” dedi. Yalçın’ın bir yakını, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Cezaevine girmeden önce İran ve Afrika’nın çeşitli ülkelerine gitti. Buralarda bir dizi proje geliştirme görüşmeleri yaptı. Moğolistan’a da et entegre tesisi kurma niyeti vardı” açıklamasında bulundu.


Geri Dön