26 / 04 / 2024

Müteahhitler 2010'da yurtdışında 20.3 milyar dolar ciro yaptı!

Müteahhitler 2010'da yurtdışında 20.3 milyar dolar ciro yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği 'nin 2010 yılı yurtdışı müteahhitlik hizmetleri rakamlarını açıklamak üzere düzenlediği toplantıda konuşan Devlet Bakanı Zafer çağlayan, sektörün 48 ülkede 20.3 milyar dolar değerinde 517 proje üstlendiğini açıkladı



Türkiye Müteahhitler Birliği 'nin 2010 yılı yurtdışı müteahhitlik hizmetleri rakamlarını açıklamak üzere düzenlediği toplantıda konuşan Devlet Bakanı Zafer çağlayan, 2010 yılında yurtdışı müteahhitlik sektörünün 48 ülkede 20.3 milyar dolar değerinde 517 proje üstlendiğini açıkladı.

Geçen yılın verileri ni açıklayan Bakan çağlayan, 2010 'da en fazla iş üstlenilen ülkelerin başında 4.3 milyar dolar ile Türkmenistan 'ı takiben 2.5 milyar dolar ile Libya, 2.2 milyar dolar ile Irak ve 1.7 milyar dolar ile Rusya Federasyonu 'nun geldiğini kaydetti.

Libya 'daki şartların normalleşmesine bağlı olarak 2011 yılı hedefini 30 milyar dolar olarak tespit etti klerini kaydeden Bakan çağlayan, “Libya 'da yaşanan gelişmele rden etkilenen firmaların zararlarının bu ülke tarafından karşılanması için önlemler aldıklarını ifade eden bakan çağlayan, her iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gayret ettiklerini dile getirdi.

Libya 'da taahhüt işleri gerçekleştiren firmaların Maliye Bakanlığı ile olan ilişkilerini de düzenlediklerine değinen çağlayan, bu hal ortadan kalkıncaya kadar vergi sürelerinin dondurulması kararı alındığını kaydetti. çağlayan, 'Bu hükümlerden yararlandırılacak firmalarımızın tüm çalışanlarının SSK prim ödemelerinin 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ötelendiği bilgisini de sizlerle paylaşmak isterim' dedi.

 


Geri Dön