26 / 04 / 2024

Müteahhitler çimento fiyatlarının düşmesini bekliyor!

Müteahhitler çimento fiyatlarının düşmesini bekliyor!

Müteahhitler, son zamanların gündem konuları arasında yer alan çimento fiyatlarındaki yükselişten sonra bu alanda getirilen bazı ihracat kısıtlamalarının fiyatlara düşüş şeklinde yansımasını bekliyor.



Müteahhitler, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento fiyatlarındaki yükselişten sonra bu alanda getirilen bazı ihracat kısıtlamalarının fiyatlara düşüş şeklinde yansımasını bekliyor.

Müteahhitler çimento fiyatlarının düşmesini bekliyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, 4 Eylül 2021 tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığının "İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ"inin yansımalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Tebliğ kapsamına çimentodan sonra klinkerin de dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Tellioğlu, Ticaret Bakanlığından çimento fiyatlarının makul seviyeye inmesinin sağlanması amacıyla bütün enstrümanlarını kullanmasını beklediklerini dile getirdi. Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Çimento fiyatlarında aylardır önlenemez fahiş fiyat artışlarına karşı yapılan bütün iyi niyetli girişimlerden sonuç alamadık. Buna karşı son çare olarak üyelerimize boykot çağrısı yaptık. Ticaret Bakanlığının tebliğle attığı önemli adımı destekliyoruz ancak çimento fiyatları düşmedikçe boykot kararımızdan geri adım atmayı düşünmüyoruz. Fiyatlar makul seviyeye inerse bu kararımızdan vazgeçebiliriz."

Yükselene çimento fiyatının sadece müteahhitlerin meselesi olmadığına değinen Tahir Tellioğlu, "Çimento mamulleri, inşaat ve betonarmenin yanı sıra başta yürüdüğümüz yollar ve kaldırımlar olmak üzere, en az 20-30 kalemde kullanılmaktadır. Ayrıca vatandaşımızın uygun fiyatlarda konuta erişimi açısından son derece önemlidir. Daha ucuz ev maliyeti için çimento fiyatlarının düşmesi elzemdir." şeklinde konuştu.

Müteahhitler çimento fiyatlarının düşmesini bekliyor!

Bakan Muş, sektör temsilcileriyle bir araya gelmişti

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento fiyatlarındaki artışları 2 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda masaya yatırmıştı. Alınan kararla yaklaşık olarak 120 bin üyesine, 9 Eylül 2021 tarihinden itibaren 15 günlük iş bırakma çağrısı yapan Konfederasyon, boykot kapsamında üyelerinden de tek tip afişleri inşaatlarına asmalarını talep etmişti.

Bu çağrıdan sonra Ticaret Bakanı Mehmet Muş da çimento ve inşaat sektörlerinin temsilcileriyle görüşmüştü. Bakan Muş, konuyla ilgili açıklamasında "Ülkemiz için büyük öneme sahip bu iki sektörün gündeminde olan konuya ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunduk. Tüm meseleleri rasyonel zeminde ortak akılla ele almaya devam edeceğiz." ifadelerine yer vermişti.

Müteahhitler çimento fiyatlarının düşmesini bekliyor!

Müteahhitler 9 Eylül'de inşaatları durduruyor!

İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğde Değişiklik!

Mehmet Muş, çimento ve inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!


Geri Dön