18 / 04 / 2024

Rusya'daki olimpiyatlar müteahhitler için fırsata dönüşecek!

Rusya'daki olimpiyatlar müteahhitler için fırsata dönüşecek!

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatları'nın Türk müteahhitler için fırsata dönüşebileceği ve bu yöndeki çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiği bildirildi



Türk-Rus İş Konseyi Onursal Başkanı Turgut Gür, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin her geçen yıl arttığını söyledi. Türkiye olarak Rusya'ya geçen yıl 6,5 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını belirten Gür, "Karşılığında ise 31,5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdik" dedi. Rusya'nın ekonomik alt yapısını madencilik, petrol ve doğal gazın oluşturduğunu ve büyük bir pazar olduğunu belirten Gür, geçen yıl 268 milyar dolarlık ithalat yapan Rusya'nın iğneden ipliğe her şeyini ithal ettiğini, bu pazarın üretici ülke konumundaki Türkiye'ye büyük fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Gür, Rusya'nın dünyanın güçlü ülkelerinden biri olduğunu, her geçen yıl alışılmamış rakamlarla büyüdüğü ve refahın gittikçe geliştiğini belirterek, bu durumun Türk firmaları tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Gür, Rusya'da faaliyet gösteren Türk müteahhit firma sayısının 200, imzalanan proje sayısının ise 1000 olduğunu bildirdi. Bu projelerin toplam tutarının 24 milyar dolar olduğunu anlatan Gür, bu projelerin üçte ikisinin bitmiş durumda olduğunu, Türk müteahhitlik sektörünün ise marka haline geldiğini vurguladı.

SOÇİ OLİMPİYATLARI
Gür, 2014 Kış Olimpiyatları'nın, Krasnodar eyaletine bağlı Soçi kentinde yapılacağını da ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu nedenle Rusya'da, önümüzdeki süreçte özellikle ulaşım, otel inşaatı ve altyapı yatırımlarına büyük ağırlık verilecek. Rusya olimpiyatlar için 14 milyar dolarlık bütçe ayırdı, bunun önemli kısmı da inşaat harcamalarına gidecek. Dış yatırımlarla birlikte bütçe 25-30 milyar dolara ulaşacak. Yatırımcılarımız, olimpiyatlara hazırlık sürecinde yapılacak, çok sayıda projede yer alarak. Bu pastadan yaklaşık yüzde 30 pay almalıyız. Bu payı alabilmek için yatırımcılarımızla sürekli temas halindeyiz."
AA


Geri Dön