19 / 04 / 2024

Müteahhitler inşaat demiri fiyatlarından dertli!

Müteahhitler inşaat demiri fiyatlarından dertli!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu inşaat demiri fiyatındaki fahiş zamma tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.



Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat demiri fiyatlarındaki bilimsellikten uzak fahiş artışın Türkiye’nin kalkınmasına zarar verdiğini söyleyerk İlave Fiyat Farkı Kararnamesi’nin çıkartılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.


Beraberinde  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) ve Müteahhitler Birliği yöneticileriyle birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, 2017 yılı içerisinde demir fiyatlarındaki durdurulamayan artışların sıkıntılı günlere neden olduğunu da aktardı. 


DEMİRDEKİ FİYAT ARTIŞI FAHİŞ
Yılbaşında bin 760 lira olan inşaat demiri fiyatlarının kasım ayının son gününde 2 bin 570 liraya kadar yükseldiğini ifade eden Karslıoğlu, “İş gücü istihdamına ve piyasa ekonomisine katkıları herkesçe malum olan biz müteahhitler piyasalardaki dalgalanmaların farkında olmakla birlikte demir fiyatlarındaki bu artışın spekülatif ve fahiş olduğuna inanıyoruz” dedi.Karslıoğlu, dolar kurunun yılbaşından bu yana yüzde 12.22, üretici fiyat endeksinin ise yüzde 9,3 artarken demir fiyatlarındaki artışın yüzde 44.89 olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin, dünyanın önde gelen demir çelik üreticilerinden olduğu varsayılırsa kış aylarında bile durdurulamayan bu artışlar normal değil, fahiştir. Ülkemizin kalkınmasına da zarar vermektedir. Dolar düşerken bile fiyatlara zam geldiği görülürken yükselen fiyatlara döviz kurundaki artışın mazeret gösterilmesi bilimsellikten uzaktır” şeklinde konuştu.


Geri Dön