26 / 04 / 2024

Müteahhitler inşaat sektörünün canlanacağına inanıyor!

Müteahhitler inşaat sektörünün canlanacağına inanıyor!

Maliyet artışı, siyasi belirsizlik ve satışlardaki düşüş nedeniyle zor günler geçiren inşaat sektörü, yarın yapılacak seçimden istikrar çıkmasını bekliyor.



Türkiye ekonomisinin can damarı olan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi belirsizlik ortamı, 3.07 seviyeleriyle rekor kıratı dolara bağlı olarak yaşanan maliyet artışı, kredi faizlerinin yükselmesiyle birlikte konııt satışlarında yaşanan yüzde 20'lik düşüşün ardından zor günler geçiriyor. Yeni projeleri askıya alan sektör, mevcut konutlarımda kaynak yaratmak için ucuzluk kampanyalarıyla elinden çıkarmanın yollarını arıyor. Sektörün temsilcileri, piyasadaki canlılığı artması için 1 Kasını seçimlerinde sandıktan istikrar kararı çıkmasını bekliyor. 


GÜVENİMİZ YERİNE GELECEK 

Sektörün son durumu ve beklentileri hakkında konuşan Eskidji Gayrimenkul  Ankara  Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, yarın yapılacak seçimin konut sektörünün kaderini belirleyeceğini kaydederek," 1 Kasım seçimleri sonrası oluşacak tek başına iktidar veya bir koalisyon hükümetinin kurulmasıyla piyasalarda oluşacak giiveıı, dövizin bir miktar gevşemesi ve faizlerdeki düşüşlerle konut satışlarının tekrar atağa kalkacağını beklemek yanlış olmaz. 2015 yılı Ekim, Kasım, Aralık verileri de elimize ulaştığında, özelikle Kasım ve Aralık satışlarındaki artışlar sektöre olan güveni tekrar yerine getirecektir." dedi. 


2 MİLYONUN EKMEK KAPISI 

Öte yandan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, söktöriin Türkiye'de 2 milyon kişiye ekmek kapısı olduğunu söyledi. Uzmanlar ise 30 milyar dolar hacmi bulunan sektörün seııdelenmesinin binlerce insanın işşiz kalması ve işletmelerin kepenk kapatmasına neden olacağını kaydetti. 


Güneş


Geri Dön