19 / 04 / 2024

Müteahhitlere 10 madde de site yönetim önerisi!

Müteahhitlere 10 madde de site yönetim önerisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''mütehhitlere öneriler'' konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



1.Maalesef bazı müteahhitlerimiz site yönetimlerini angarya olarak görmekte, ya profesyonel olmayan bir inşaat ekibini bu hizmete atamakta, ya ticari bir firma kurmakta ya da sitenin yönetimini veya hizmetlerini detaysız bilgi ve  yetersiz alt yapılı yönetim şirketlerine vermektedir. Bu durumda da refere müşteri sayısı azaldığı gibi satış-pazarlama biriminin yükü artmaktadır.

2.Oysa ki site yönetimi, müteahhitlerimiz için, angarya değil büyük bir satış-pazarlama fırsatıdır, imkanıdır:

3.Site yönetimi KMK ilgili maddeleri gereğince geçici olarak müteahhit firmaca kurulur, kurulabilir. Bu müteahhitlerimiz için büyük bir pazarlama satış gücüdür.

4.Müteahhitlerimiz profesyonel danışmanlık hizmeti alarak imalatı aidat dostu olarak yapabilir ve satış-pazarlamanın elini güçlendirebilir.

5.Site yönetimini profesyonel oluşturmak,  yönetim ve hizmetleri için ticari bir firma kurmak veya bunları bir firmaya vermek değildir; profesyonel olan doğru site yönetimini tasarlamaktır.

6.Yanlış veya kopyala-yapıştır yaklaşımı ile yalnızca mevzuat kaygılı olarak site yönetim planı oluşturmak, ancak oturuma müsait olmayan yaşam alanlarına sebebiyet verir.

7.Site yönetimi hafriyatla başlamalıdır, oturuma yakın veya sonrasında kurulan site yönetimi imalattan-oturuma geçişin sert olmasına sebebiyet verir.

8.Formatlanmadan inşaattan site yönetimine elaman sağlamak, vermek malikler ile yıllarca sorun yaşamanıza sebebiyet verir.

9.Taşerondan teslim almadan bağımsız bölümü malike teslim etmek yıllarca kötü reklamınıza sebebiyet verir. İmalatta kuracağınız site yönetimi size mali yük getirmez, ön teslim-denetim ile refere müşteri sayınızı artırır.

10.Oturuma yönelik, aidat dostu siteler imalatı ancak ve ancak iyi tasarlanmış site yönetimini imalat safhasında kurmanız ile mümkündür.




www.konutsitesiyonetimi.com 

Nihat DÖNMEZ  Site Yönetimleri Danışmanı 


Geri Dön