26 / 04 / 2024

Müzeyyen Şevkin'den Kamu İhale Kanunu açıklaması!

Müzeyyen Şevkin'den Kamu İhale Kanunu açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Teklifi'ne ilişkin konuşma yaptı. Şevkin, Kamu İhale Kanunu'na da değindi ve millet bahçelerinin havaalanının, köprülerin alt geçitlerin afet kapsamında tutulduğunu belirtti...



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmekte olan ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Teklifi'nin geneline ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu adına,  Adana  Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin konuştu.

Şevkin, teklifin geneline katılmakla birlikte yasalaşma sürecinin 7 yıl sürmesine anlam veremediklerini belirtti. Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Serbes'in haberine göre, yaptığı konuşmada Kamu İhale Kanunu'na değinen Şevkin, 2003'ten bu yana kanunun dışına çıkılarak millet bahçelerinden havaalanına, köprülerden alt geçitlere ve akıllara gelebilecek her konunun afet kapsamı içine alındığını belirtti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşın önceliğinin millet bahçeleri değil, iş alanı sağlayacak üretim alanları ve fabrikalar olduğunu ifade etti.

Müzeyyen Şevkin, şunları kaydetti:

“Hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Afetle ilgili olan bu maddenin sadece havaalanı yapımı, alt geçit yapımları gibi işlerde kullanılması doğru mu? Bir anket yaptırsanız, ‘Önceliğiniz millet bahçeleri mi yoksa çocuklarınıza iş alanı üretecek üretim alanları mı, fabrikalar mı' diye sorsanız, inanıyorum ki ‘fabrikalar ve üretim alanları' diyecekleri kesindir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin temel görevi, insanı yaşatmak üzerine kurguludur. Onun için gelin, çevreyi, insanı koruyacak yasaları çıkaralım. Gelecekte depremlerde, afetlerde yaşamını kaybedecek insanlara ilişkin sorumluluk hepimizindir.”

Kamu İhale Yasası'nda değişiklik! 

Dr. Müzeyyen Şevkin: Fay hatları üzerindeki yapılaşma durdurulsun!

 


Geri Dön