19 / 04 / 2024

Nabucco'nun inşasında 9 Türk şirketi görev alacak

Nabucco'nun inşasında 9 Türk şirketi görev alacak

Enerjide çığır açacak Nabucco boru hattı projesinin inşasına 2011 yılı sonlarında başlanacak



Nabucco Türkiye Genel Müdürü Erdal Tuzunoğlu, "Yaklaşık 4 bin kilometre olması planlanan boru hattının en büyük bölümü Türkiye'den geçiyor. Yerel istihdama katkısı da önemli olacak." dedi. Nabucco sürecini değerlendiren Genel Müdür Erdal Tuzunoğlu, projenin yatırım değerinin 7,9 milyar Euro olarak belirlendiğini ve proje kapsamında ilk doğalgaz akışının 2014 yılının sonlarında gerçekleşeceğini açıkladı.

Projenin hem özkaynaklar hem de dış finansman açılarından toplam yatırım büyüklüğünün 7,9 milyar Euro olarak öngörüldüğünü söyleyen Tuzunoğlu şu bilgileri aktardı: "Hatta 250 bin boru ve iki milyon tonun üzerinde çeliğe ihtiyaç duyacaktır. Bu hem Avrupa hem de Türkiye ekonomisi üzerinde olumlu etki meydana getirecek.

Nabucco'nun inşası doğrudan 7 bin çarpan etkisiyle ise çok daha fazla yeni istihdam oluşturarak Avrupa ve Türkiye iş piyasalarını canlandıracak. Toplamı 3.300-4.000 kilometre arasında olacak boru hattının 2 bin 730 kilometresi Türkiye'den geçecek, ülkeyi boru hattının en uzun bölümünün geçtiği ülke yapacak. Nabucco güzergâh boyunca mutlaka istihdam oluşturacak ve inşaat ekipmanı tedarikçisi şirketlerin ilgisini çekecektir. Boru tedarikçileri için açılan önyeterlilik ihalesi yapıldı ve Türkiye'den 9 tedarikçi firma davet edildi."
Zaman


Geri Dön