25 / 04 / 2024

Naciye Sultan Sitesi'nde imar davası şoku!

Naciye Sultan Sitesi'nde imar davası şoku!

İstanbul'da, Ortaköy sırtlarındaki Naciye Sultan Sitesi'nde ikamet eden ve aralarında ünlü işadamları İzzet Garih, Mehmet Orhan Harmancı'nın da bulunduğu 7 kişi hakkında "İmar kirliliğine neden olmak" suçundan dava açıldı



Geçen yıl işadamı Doğan Kasadolu'nun kredi almak için bankaya başvurmasından sonra, bazı bölümleri yeşil alan statüsünde olduğu, iskn belgelerinin bulunmadığı ortaya çıkan Ortaköy sırtlarındaki Naciye Sultan Sitesi'nde sular durulmuyor. Kaçak yapıldığı öne sürülen bölümde daireleri bulunan işadamlarına dava açıldı.

BELEDİYEDEN DUYURU
139 parseldeki binaların kaçak yapıldığı iddialarından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, bu bölümde bulunan yapılarla ilgili olarak 7 Mart 2011'de yapı tadil tutanağı düzenledi. Tutanakta, yapının 05 Kasım 1976'da inşaatının yapıldığı ancak süresi içinde iskn belgesinin alınmadığı, bu nedenle ruhsatın hükümsüz olduğu belirtildi. Tutanakta ayrıca, yeni ruhsat düzenlenmesi gerektiği fakat mevzuat gereği bahsi geçen yere yeniden ruhsat düzenlenemeyeceği ifade edildi, imar ekipleri yaptıkları incelemede, yeni herhangi bir faaliyetin olmadığının görüldüğünü de not etti.

Yapı tadil tutanağının ardından, Boğaziçi imar Müdürlüğü tarafından 09 Mart 2011'de savcılığa başvurularak kaçak olduğu ileri sürülen yapı ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından yapılan şikyette Beşiktaş ilçesi Ortaköy Mahallesi 139 parselde bulunan yapının kaçak olduğu ve bununla ilgili olarak yasal işlemlerin yapılmasının talep edildiği belirtildi.

KABUL ETMEDİLER
İfadelerine başvurulan Esin Kadıoğlu, Mehmet Orhan Harmancı, İzzet Garih, Aysel Koçel, Alev Kadıoğlu, Güner Koçel ve Arnold Hornfeld'in suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Savcılık, tüm dosya kapsamında yapının kaçak olduğunun anlaşıldığını belirterek 7 şüpheli hakkında "imar Kirliliğine Neden Olmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmalarını istedi.

Serdar Kulaksız/Habertürk


Geri Dön