29 / 03 / 2024

Namazgah Barajı havzası atıksulardan kurtulacak!

Namazgah Barajı havzası atıksulardan kurtulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı havzasındaki atıksuların toplanması için 2 ayrı proje ile toplam 31 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapıyor. Toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı havzasındaki atıksuların toplanması için 2 ayrı proje ile toplam 31 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapıyor. Baraj havzasını kirlilikten arındıracak ve köylerin yaşam kalitesi artıracak olan projeler, toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak. 


Kandıra ilçe merkezi, sahil bölgeleri ve köyleri ile İzmit, Derince ve Körfez köylerinin içmesuyu ihtiyacı için inşa edilen Namazgah Barajı'nda bir yandan dağıtım hatlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, bir yandan da baraj havzasının atıksulardan kurtarmak için projeler geliştirdi. 


KÖYLERE ATIKSU ŞEBEKESİ 


Bir süre önce inşaatına başlanılan çalışmalar kapsamında toplam 16 km uzunluğunda kanalizasyon hattının inşa edileceği Namazgah Barajı Havzası Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı projesi kapsamında Sarnıçlar köyünde boru imalatı yapılıyor. Bu proje kapsamında Sarnıçlar'ın yanı sıra Hacılar, Zurnacılar, Yağbolu, Çıraklı, Taşanbar, Balaban ve Kocaoğlu köylerinin atıksularını toplamak için kanalizasyon şebekesi inşa edilecek. 


15 KM KOLLEKTÖR HATTI 


İkinci proje olan Namazgah Barajı Havzası Kanalizasyon Terfi ve Kollektör Hattı inşaatı kapsamında ise Yağbolu'ndan başlayarak, Katçalı, Karagüllü, Çakırcaali, Kabaağaç ve Kayalar köyleri ile Kandıra Merkez Atıksu Arıtma Tesisleri arasında toplam 15 km uzunluğunda kanalizasyon terfi ve kollektör hatları ile 2 adet terfi merkezi inşa edilecek. Kabaağaç Neziroğlu mahallesinde terfi hattı ile Katçalı köyünde terfi merkezinin temel kazısı inşaatları devam ediyor. Önümüzdeki temmuz ayında tamamlanması hedeflenen projeler ile Namazgah barajı atıksulardan korunacağı gibi köylerde sağlıklı altyapıya kavuşacak. Köylerde yaşayan vatandaşlara yaşam kalitesi de katacak olan projeler toplam 7 milyon 555 bin TL'ye mal olacak. 


Günboyu Gazetesi 


Geri Dön