25 / 04 / 2024

Zeki Aygün ve İlyas Şeker Namazgah Barajı'nı inceledi!

Zeki Aygün ve İlyas Şeker Namazgah Barajı'nı inceledi!

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, bitmiş kotun 62 olacağı Namazgah Barajı'nın şu anda 45. kotunda olunduğunu ve projenin kasım ayında tamamlanması için 24 saat çalıştıklarını kaydetti...



Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ile İlyas Şeker Kandıra'da yapımı devam eden Namazgah Barajı ve Cebeci atıksu arıtma tesislerini gezdi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, bitmiş kotun 62 olacağı Namazgah Barajı'nın şu anda 45. kotunda olunduğunu ve projenin kasım ayında tamamlanması için 24 saat çalıştıklarını kaydetti.
İSU Genel Müdürü Bayram, milletvekillerini ardından sahil bölgelerinin kirlilikten kurtaran bir süre önce işletmeye alınan Cebeci Atıksu Arıtma Tesisini gezdirdi. Tesisi, her biri 3 bin m3/gün kapasiteli paralel üç üniteden oluşacak şekilde 9 bin m3/gün kapasiteli olarak planlayarak 41 bin nüfusa göre projelendirdiklerini ifade eden Genel Müdür İlhan Bayram, tesisin Kandıra Sahil Bölgesi olan Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri, Cebeci bölgelerinin atık sularını arıttığını kaydetti. Arıtma tesisi ile çalışması hakkında teknik bilgi alan AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker ardından arıtma tesisini gezdi, giren ve çıkan suyu inceledi.
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ile İlyas Şeker'i Kandıra'da yapımı devam eden Namazgah Barajı ve işletmeye alınarak sahil bölgeleri ile Karadeniz'i kirlilikten arındıran Cebeci atıksu antma tesisini gezdirdi.
İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra merkez ile sahil bölgelerinin çehresini değiştiren altyapı yatırım ve projeler gerçekleştiriyor.
2009 yılından bu yana 147 kilometre içmesuyu, 131 km kanalizasyon, 7 kilometre yağmursuyu altyapısı ile 1,3 kilometre dere ıslahı gerçekleştirdi. Bölgenin kaynak sularım antmak için içmesuyü antma tesisi ve çevre ile Karadeniz'in kirlilikten arındırılması için de 3 adet atıksu antma tesisi inşa ederek işletmeye alan Kurum, bölgenin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacım karşılamak için de Namazgah barajı inşa ediyor.
NAMAZGAH BARAJ'INDA İNCELEME
İl genelinde 20 ayn projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Genel Müdür İlhan Bayram, Kandıra bölgesinde de 2009-2013 yıllan arasında baraj, içmesuyu ve atıksu antma tesisleri, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı ve dere ıslahlan için 102 milyon TL yatınm gerçekleştirdiklerini söyledi. İnşaatı devam eden bölgenin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacım karşılayan 25 milyon metreküp kapasiteli Namazgah Barajı'nda tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi de veren Genel Müdür Bayram, ardından milletvekilleri Aygün ve Şeker'i baraj alanında gezdirdi. Barajın dip savak, pompa terfi merkezi, enjeksiyon imalatlan, antma tesisine giden 12 kilometrelik terfi hattının tamamlandığı bilgisini veren Genel Müdür Bayram, bitmiş kotun 62 olacağı barajın şu anda 45. kotunda olunduğunu ve projenin kasım ayında tamamlanması için de çalışmaların 24 saat sürdüğünü kaydetti.

FOTOĞRAFLARI SANAL ALEMDE PAYLAŞTILAR

ÎSU Genel Müdür Yardımalan Fatih Yürük ile Alaeddin Alkaç'ın da hazır bulunduğu inceleme gezisinde AK Parti Kocaeli milletvekilleri Şeker ve Aygün, baraj alanında yapılalı iıtşaât çalışmalanndan bol bol fotoğraf çekerek sanal alemdeki takipçilerine an be an paylaştı.

Yeni şafak

Geri Dön