19 / 04 / 2024

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...



CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Kadıköy’ün yaşanan sorunlar ve gündem ile ilgili sorularımızı yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iktidarın fırsatçılık yaptığını iddia eden Ceylan, “İktidar fırsat bu fırsat diyerek Haydarpaşa’yı özelleştirmeye çalışıyor” dedi.


İBB'de Kadıköy'ün sorunlarının çözümü için önerge verdiklerini ancak bunlara cevap alamadıklarını söyleyen Ceylan, “Örneğin İBB'nin sorumluluğunda olan Altıyol'daki ana caddelerde yolların bozuk olduğu, çukurlar ve kot farkının oluştuğu ile geçen sene bir önerge verdik. Esnafı illallah ettiren bu sorunu neredeyse 1 sene önce gündeme getirdik. Ama ne cevap var ne de çözüm. Bu da şu anlama geliyor, demek ki Kadıköy halkı cezalandırılıyor. İBB Kadıköy'deki vatandaşlarından vergi alıyor ama maalesef hizmet konusunda cezalandırıyor. Şu an taleplerimize rağmen hala bir düzenleme yok. Biz Kadıköy halkı ile beraber bu konuyu bir eylem ile gündeme getirmeyi düşünüyoruz” dedi.


Önergelere cevap alamıyoruz


Kadıköy'ün en önemli sorunlarından biri haline gelen Kurbağalıdere sorunu hakkında konuşan Ceylan, yetkililerin bu sorunun 2017 yılının ilk yarısında tamamlanacağı ile ilgili açıklamanın olduğunu ifade etti. Ceylan, “Yoğurtçu Parkı ve Kurbağalıdere ile ilgili son edindiğimiz bilgilere göre 1 buçuk kilometre açığa akan kirli su çelik künklerle Moda açıklarındaki kollektöre bağlandı.



Şu an Kurbağalıdere’den yayılan koku önlendi gibi görünüyor. Yetkililer çalışmaların 2017’nin ilk yarısında tamamlanacağını söylüyor. Yoğurtçu Parkı'na yapılacak otel projesi hakkında Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı itiraz var. Proje askıda itiraz hala devam etmekte ama henüz sonuç belli

değil” şeklinde konuştu.


Haydarpaşa 


Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamalarda bulunan Ceylan garın 2010'da çıkan yangından sonra hiçbir girişimin yapılmadığını ifade ederek, “Yakıldığından bugüne kadar Haydarpaşa Garı ile ilgili hiçbir girişim yapılmadı. Bir ara trenler buradan kalkmayacak, hızlı tren Pendik’ten kalkacak denildi. Bu konu ile ilgili Kadıköy Belediyesi, Kent Konseyi ve Haydarpaşa Dayanışması buna itiraz etti. Bu kamuoyundan destek buldu. İktidar geri adım atmak durumunda kaldı. Haydarpaşa tekrar faaliyete geçecek ve trenler tekrar Haydarpaşa’dan kalkacak diye söylendi. Bu zaten öyle bir durum ki iktidar hizmet yaptığını söylüyor, evet doğru yapılan hizmetler var. Ama iktidar şunu görmüyor: Şimdi bir hizmet yaparken hizmete konu olan neden ve sebepleri iyi düşünmek gerekiyor. İktidar bu hesaplamaları yapamıyor. İktidar örneğin metroları yaparken, Kadıköy metrosunu yaparken ulaşım sorununu çözdüğünü zannetti. Ulaşım sorunu çözüldü mü? Hayır çözülemedi. Şu anda herkes metroları kullanıyor. Tıka basa nefes nefese oldu metrolar. Demek ki yetmiyor. Neden yetmiyor, bir projeyi yaparken hükümetlerin diğer yapılan hizmetleri unutmaması gerekiyor” açıklamasını yaptı. Ceylan, “Şimdi iktidar hepimizin kınadığı ve aslında hepimize yapılmış olan bu darbe girişimini fırsatçılığa çevirmeye çalışıyor. Yani fırsat bu fırsat diye buradaki 400 bin metrekareden fazla araziyi özelleştirmeye çalışmak da bana göre bu vatana ihanettir. Bu, milletin malına ihanettir, milletin malını gasp etmektir. Bugün nasıl FETÖ’nün malını teröristtir veya şu gerekçeyle alıyorsan, yarın da bu millet bu malı alanlardan da satanlardan da almasını bilir. Bu kadar basittir” şeklinde konuştu.


Halkın ihtiyaçları gözetilmeli


Gündemde olan askeri araziler konusu ile ilgili düşüncelerini açıklayan Ceylan, iktidar partisinin daha öncede açıklamaları olduğunu ifade etti. Askeri araziler konusunda toplumsal fayda sağlayacak şekildi kullanılması gerektiğini söyleyen Ceylan, “Biz bu tür yerlerin toplumun, halkımızın, milletimizin menfaatine yararına değerlendirilmesinden yanayız. Çok merkezde kalan yerler kapanacaksa askeri üsler şehirden uzak bir yere taşınması gerekiyorsa ve bu söz konusuysa bu gibi yerler hastane olmalı, eğitim kurumları olmalıdır. Bizim ilime, bilime ihtiyacımız var. Ben 15 yaşındayken Haydarpaşa Numunesi vardı vardı. Kadıköy’de ikinci bir Numune açılmadı. İktidar yanlısı iş adamları tarafından özel hastaneler açılıp sağlık paralı hala getirilerek sağlık sorunlarını çözemeyiz. Eğer yapılacaksa bu araziler, halkın ihtiyaçlarına yönelik kullanılırsa buna itiraz etmeyiz” ifadelerini kullandı.





Gazetem İstanbul



Geri Dön