29 / 03 / 2024

Narlıdere'de kentsel dönüşüm askıya çıktı!

Narlıdere'de kentsel dönüşüm askıya çıktı!

Abdül Batur Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlı ve de Çatalkaya mahallelerinde Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan jeolojik ve fiziki inceleme neticelerinin askıya çıkarıldığını açıkladı



Narlıdere'de Kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce. 2000 yılında başlayan dönüşüm çalışmalarında hiçbir Narlıdereli'yi mağdur ve yaşadığı mahalleden etmeden. 


Modern evleriyle buluşturan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bugünkü süreç için önemli aşama kaydettiklerini ifade etti. Batur, 'Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan jeolojik ve fiziki inceleme neticelerinin tamamlanmıştı. Biz belediye olarak bilgileri inceledik ve şimdide Narlı ve Çatalkaya mahallelerindeki kentsel dönüşümden yararlanacak vatandaşlarımıza bu bilgileri sunuyoruz. 


Bu bilgiler yapılan dönüşüm mahallelerinde yapılan tespit çalışmalarını neticesinde kimin ne kadar veri var, binası kaç katlı, arazi durumu gibi detaylı bilgileri içeriyor. Tamamıyla şeffaf ve açık bir şekilde tüm vatandaşlarımız hem kendi durumunu hem de komşusunun durumunu görebilecek. Narlıdere Belediyesi olarak kentsel dönüşüm mahallelerinde tek bir vatandaşımızın bile mağdur olmaması için tüm hassasiyetimizi göstereceğiz. Vatandaşlarımız askıya çıkan bu bilgilere muhtarlıklar, kooperatifler ve vatandaşlarımız tarafından oluşturulan komisyon görevlileri ile Narlıdere Belepesi'nin mahallelerde kurduğu kentsel dönüşüm iletişim merkezler aracılığı ile ulaşabilirler. Bir ay boyunca askıda kalacak olan bilgilere olası itirazlar belediyem izce incelenecek ve varsa gerekli düzeltmeler yapılacak. O yüzden kentsel dönüşüm mahallerindeki hak sahipleri askıya çıkan bu bilgileri çok iyi inceleyip kontrol etsinler. Askı sürecinden sonra ise yılbaşına kadar hazırlanacak olan imar planlarını vatandaşlarımıza sunacağız. Kentsel dönüşüm sürecinin ilk başında ne dediysek aynen bugünde tekrarlıyoruz, Yol haritamız belli. Aşama, aşama ilerliyoruz. 

Tüm çalışmaları vatandaşların rızası ile yapıyoruz. 

Başarımızın sırrı budur. Narlıdere Kentsel dönüşümde model ilçe olmaya ve örnek projeleri hayata geAtatürk ve 2. İnönü yirmi gün sonra Kentsel dönüşüm ile ilgili Narlı ve Çatalkaya mahallerinde askıya çıkan tüm tespitler bilgileri otuz gün boyunca askıda kalacak. Yaklaşık yirmi gün sonrada Atatürk ve 2. İnönü mahallelerinin çalışmaları tamamlanarak vatandaşların bilgisine sunulacak. 


Haber Ekspres


Geri Dön