29 / 03 / 2024

Nazif Gönen: Meydan Projesi, onur projesi oldu

Nazif Gönen: Meydan Projesi, onur projesi oldu

Urla'da dava konusu olan Meydan Projesi'nin yüklenicilerinden Gönen Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen, "Bizim için ticari başlayan proje, şimdi gurur, onur projesi oldu" dedi



Gönen, Urla Meydan Projesi'nin avam projesini 2006 yılında Urla Belediyesinin hazırladığını, 2007 yılı başında da proje ihalesinin açıldığını belirtti. İhaleyi Gönen-HT ve Etaş İnşaat Ortak Girişimi'nin kazandığını dile getiren Nafiz Gönen, dava sürecini şöyle anlattı: "İhalenin yasal olarak 2886 sayılı Kat Karşılığı İnşaat Yasası yerine 4734 sayılı Kamu İhale Yasası'na göre yapılması yönünde bir müracaat vardı. İdare Mahkemesi de kararını yürütmeyi durdurma yönünde verdi ve biz inşaatımızı durdurduk. Ardından Bölge İdare Mahkemesi bu kararı tekrar bozdu, İdare Mahkemesi de kendi kararında ısrar etti. Son olarak Aralık ayında da Danıştay 13. Dairesi kararı esastan bozarak yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı ve ihalenin önünü açtı. Biz de 2 yıl sonra yeniden inşaat çalışmalarına başladık." Gönen, Meydan Projesi nedeniyle aralarında Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi hakkında ceza davası açıldığını, halen süren ceza davası nedeniyle kendisinin de 177 gün tutuklu kaldığını, ilk mahkemede tahliyesine karar verildiğini anlattı.

PROJENİN İÇERİĞİ
Projenin 2 katlı 342 araçlık yer altı otoparkı, çarşı katı, bin 300 metre karelik meydan dükkanları, 3 bin metre karelik tören alanı ve 6 bin metre karelik meydanı kapsadığını ifade eden Nafiz Gönen, hafriyat ve kazık çakma işlemlerine başladıklarını bildirdi. Gönen, 2 ay sonra yerin 11,5 metre altına ineceklerini ve temel atma aşamasına geleceklerini, 14 ay içinde inşaatı tamamlayacaklarını açıkladı.

Urla Meydan Projesi'nde 77 dükkanın yer alacağını bildiren Nafiz Gönen, dükkanların satışı için ön kayıt aşamasında olduklarını ifade etti. Gönen, dükkan metre kare fiyatlarının 5 bin-8 bin TL arasında olduğunu, dükkan satışı yoluyla zararlarını minimize etmeye çalıştıklarını kaydetti.

"GURUR PROJESİ OLDU"
Projenin 20 milyon dolar değerinde olduğunu, davaların açılmasıyla birlikte ortak girişim üyelerinin toplam kaybının da 20 milyon doları bulduğunu anlatan Nafiz Gönen, "Her şeyden önce 1100 kişilik bir ekip olduğumuzu, bugün 150 kişi çalıştığımızı söyleyebilirim. Bu, bence neleri kaybettiğimizin göstergesidir"dedi.

Projenin hem Urla'ya hem de İzmir'e değer katacağını, bugün Avrupa'daki bazı kentlerin meydanlarıyla anıldığını dile getiren Nafiz Gönen, "Bizim için ticari başlayan proje, şimdi gurur, onur projesi oldu. Bu projenin tamamlanmasıyla bize ilk zamanlar gelen projeler yine gelecek ve biz benzer projeler yapacağız" diye konuştu.
AA


Geri Dön