27 / 04 / 2024

Nazım Yavuz: Yetersiz yalıtımın maliyeti 26 milyar TL!

Nazım Yavuz: Yetersiz yalıtımın maliyeti 26 milyar TL!

6.5 milyon konutun yalıtımı yapılırsa, enerji tasarrufunun yanı sıra 51 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak. 125 milyon ton karbon salınımının da önüne geçilecek..



Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye'de son 10 yılda yaklaşık 26 milyar liranın, yalıtım yetersizliği sebebiyle israf edildiğini belirtti. Yazılı açıklama yapan Başkan Yavuz, "Çatı ve binada yapılacak tadilat ve yalıtım uygulamaları ile enerji harcamalarında yüzde 50'den fazla tasarruf sağlanabilir. 


Çatı sektöründe KDV indirimi uygulanmasını da bekliyoruz. İndirim, sektörün iş hacmini artıracaktır. Bu, aynı zamanda tüketicilerin yalıtım uygulamalarını tercih etmesi için önemli bir etken olacaktır" ifadelerini kullandı. Bu arada Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcüarı Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan da, 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla birlikte 51 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağını belirtti. Ferdi Erdoğan, "125 milyon ton karbon sahnımının engellenmesiyle çevreye de katkıda bulunulacak" dedi. 


Türkiye


Geri Dön