26 / 04 / 2024

Ne altın ne gümüş, işte İslam Memiş'in flaş önerisi!

Ne altın ne gümüş, işte İslam Memiş'in flaş önerisi!

FED kararı öncesi gündemi değerlendiren İslam Memiş, dolar ve altından ziyade gümüşe dikkate çekerek önemli uyarılarda bulundu.



FED'in ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı yaklaşırken, piyasalar da belirsizliğini koruyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gündeme ilişkin çok önemli uyarılarda bulundu.

Altında ve kripto paralarda ciddi değer kayıpları yaşanırken dolar ve  Euro değer kazanmaya devem ediyor.  Vatandaşın gündeminde ise “Altın daha düşecek mi?”, “Dolar 20 lirayı bulur mu?”, “Bitcoin yükselir mi?” gibi sorular öne çıkıyor. Finans Analisti İslam Memiş, puslu havanın hakim olduğu piyasalara ilişkin kritik uyarılarda bulunarak “950 TL’ye düşebilir” dedi. 

25 MERKEZ BANKASI KARA VERECEK 

İslam Memiş, son iki haftadır dünya çapında küresel piyasalarda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Fed’in faiz artırımı sürecinin altını çizen Memiş, bu haftanın hem yurt içi hem de yurt dışı piyasaları için önemli olduğunu söyleyerek “Bu hafta Amerika, Türkiye, İngiltere, Japonya ve Çin başta olmak üzere 25 Merkez Bankası faiz kararı alacak. Bu hafta tüm piyasalar için çok önemli bir hafta” dedi. 

Ne altın ne gümüş, işte İslam Memiş in flaş önerisi!

MEMİŞ’TEN MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TAHMİNİ 

Memiş, TCMB’nın beklenen faiz kararı konusunda belirsizlik olduğunu söyleyerek “İç piyasalar için yorum yapmak oldukça zorlaşıyor” dedi. TCMB’nın faiz kararını öngöremediklerini belirten Memiş, “Öngörülebilir olsa yabancı yatırımcı da gelir” diyerek tahminini şöyle sıraladı: “Yüzde 50, yüzde 50. Ya pas geçecek ya da 100 baz puan düşürecek. Mantık çerçevesinde pas geçmesi gerekiyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön