25 / 04 / 2024

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı!

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir' in deprem riski açısından dünyada 7' nci sırada bulunduğu söyleyerek, " Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı " uyarısında bulundu...



Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in deprem riski açısından dünyada 7'nci sırada bulunduğu söyleyerek, "Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı" uyarısında bulundu. Nasır "Yapılacak seçimler İzmir'in geleceği için 100 kat daha önemli. Bunu gerçekleştirecek yöneticilerin göreve gelmesini istiyoruz" dedi. 


İnşaat sektörünün Gezi eylemleri ve ardından 17 Aralık süreciyle daralmaya gittiğini söyleyen Nasır, sektörün 2014 yılını "Altın yıl" olarak planlarken bir anda bunun belirsizliğe dönüştüğünü söyledi. Kentsel dönüşüm için İzmir'in hala harekete geçmediğini sorgulayan Nasır, "Gezi ve 17 Aralık olayları nedeniyle dolar fırladı ve inşaat maliyetleri arttı. Çimento sektörü de fiyatlarını yüzde 90 oranında arttırdı. Yabancı ve yerli yatırımcı da suların durulmasını beklemeye geçince inşaat sektöründe belirgin bir yavaşlama sürecine girildi. Fay hattı üzerinde yer alan İzmir'de binaların yüzde 85'inin yeniden yapılması gerekirken ne yazık ki bu süreç de bir türlü başlatılamadı" dedi. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön