26 / 04 / 2024

Necip Nasır kimdir?

Necip Nasır kimdir?

İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır kimdir? İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır hangi işlere imza atıyor? İşte MUFED Başkanı Necip Nasır ve MUFED faaliyetleri...



Necip Nasır kimdir? 

Necip Nasır,  İzmir  Müteahhitler Federasyonu Başkanı. Necip Nasır, kentsel dönüşüm konusunda projelerin bütüncül olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 


Bu konuda yerel yönetimlerin ve ilçe belediyelerin belirleyici rol oynaması gerektiğini söyledi. İlçe belediyelerin temsil ettiği ilçelerin problemlerini kültürel ve sosyal yapısını iyi analiz ettikleri için kentsel dönüşüm konusunda da sağlıklı projeler üretebileceğini ifade eden Necip Nasır, kentsel dönüşümde sadece yeni binalar inşa etmenin yeterli olmadığını, yaşanabilir bir çevre planlamasının da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.


Izmir'de sosyal yapı nedeniyle yerinde dönüşüm gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Necip Nasır, "Bornova'da oturan birini Buca'ya, Karşıyaka'da oturan birini de Gaziemir'e gönderemezsiniz. İzmirde yerinde dönüşüm şart. 

İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme muhtaç durumda. Bu konuda mutlaka çok yönlü projeler ele alınmalıdır" diye konuştu. 


İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda yerel seçimlerden sonra bir ivme beklendiğini belirten Nasır, "Farklı ilçelerin farklı beklentileri var. Dönüşümde arzu edilen tabloyu ortaya koymak için depreme dayanıklı, modern ve çevreci yapılarla izmir'in gelecek 50 yılına yönelik yapılaşma planlanlamalıdır" ifadesini kullandı. 


Kentsel dönüşümde yerel yönetimlerini yanı sıra; sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve öze, sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getiren Nasır, "Kentsel dönüşüm gecekondu dönüşümü demek değildir."dedi. 


MUFED Üye dernekler:

GAMİAD

İMDER

TOMİAD

KAMİAD

ÇİMİAD

NBG

BUMİDER

KOMİAD


MUFED iletişim bilgileri:

Adres:

529 Sokak 2/A Egepol Hastanesi karşısı Konak/Üçyol/İZMİR

Tel:0530 177 40 99

Faks: 0232 250 51 58



Necip Nasır, kentsel dönüşüm için şirket kuracak!
Necip Nasır: Kentsel dönüşümde projeler bütün olarak ele alınmalı!




Geri Dön