25 / 04 / 2024

Necip Nasır: Artık İzmir'in gelecegi planlanmalı!

Necip Nasır: Artık İzmir'in gelecegi planlanmalı!

EXPO 2020 yarışında oylama günü Dubai'de bulunan İzmir iş dünyası temsilcileri izlenimlerini Egeli Sabah'la paylaştı. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve Egebeta'nın Kurucusu Gafur Alişer izlenimlerini anlattı.




EXPO 2020 yarışında oylama günü Dubai'de bulunan  İzmir  iş dünyası temsilcileri izlenimlerini Egeli Sabah'la paylaştı. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve Egebeta'nın Kurucusu Gafur Alişer izlenimlerini anlattı. Müteahhitler Federasyonu'nun organizasyonuyla "Dubai 5. Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı"na katıldıklarını belirten Necip Nasır, "Oylama sırasında bizde Dubai ticari ateşemiz ile birlikteydik. EXPO 2020'yi kaybetmemize çok üzüldük. Tarihsel kültürü ve mevcut durumuyla İzmir'in kazanması gerekiyordu. Çölde yapay bir kentin kazanması bizi üzdü. ayrıca EXPO'ların seçilme kriterlerinin de sorgulanması gerektiği bir kez daha görüldü. Paranın gücünün bu tür oylamalarda etkili olmaması gerekiyor" dedi. 


Egebeta'nm kurucusu Gafur Alişer ise, İzmir ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren EXPO 2020'nin son dönemecini Dubai'den gözlemleme fırsatı bulduklarını söyledi. Alişer şöyle konuştu: "Dubai çölde yepyeni bir şehir. Sadece 42 yıllık zaman diliminde oluşan bu şehirden etkilenmemek mümkün değil. Mimarisi, yeni inşaat teknikleriyle, buradaki yapılar uyum içinde."


Sabah


Geri Dön