26 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir'de inşaat sektörü yapı çıkmalarından olumsuz etkileniyor!

Necip Nasır: İzmir'de inşaat sektörü yapı çıkmalarından olumsuz etkileniyor!

MÜTEAHHİTLER Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı Necip Nasır, yapılarda "çıkına" diye tabir edilen uygulamanın belirsiz şekilde sınırlandırılmasının, İzmir ' de inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi...



MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, yapılarda "çıkına" diye tabir edilen uygulamanın belirsiz şekilde sınırlandırılmasının, İzmir'de inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. 


Nasır,  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin yapı çıkmaları ile ilgili 27 yıldır yapılan uygulamaya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş sormasıyla başlayan ve Bakanlığın Afyon'daki yerel bir mahkemenin kararını gözönünde bulundurarak gönderdiği yazıya istinaden yapılarda çıkma uygulamasını belirsiz şekilde sınırlandırılmasını^ yeni projelerin önünü kestiğini savundu. Mevcut yönetmeliğe eklenecek bir maddeyle sorunun rahatlıkla çözülebileceğini vurgulayan Nasır, "Bahçesiz parsellerde; ada yüzünde imar planına, mevzuata, ruhsat ve eklerine uygun oluşturulmuş çıkmalı binalar bulunması halinde yeni yapılacak binaya da bitişik binalara uyum sağlayacak şekilde çıkma izni verilmesi, sıkıntıları ortadan kaldıracaktır. Bu sorun sadece meskun bölgelerde bulunmakta; gelişme alanlarında ise böyle bir sorun yaşanmamaktadır" ifadesini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin'in, sektördeki bu mağduriyetin giderilmesi için bir düzenleme yapılabileceğini ifade ettiğini aktaran Necip Nasır, dosyayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a da ulaştırdıklarını dile getirdi. 



Sabah Egeli 


Geri Dön