24 / 04 / 2024

Necip Nasır: Yatırımın önü açıldı!

Necip Nasır: Yatırımın önü açıldı!

Seçim sonrası piyasalardaki olumlu havanın, inşaat sektörünü de olumlu yansıdığını belirten MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Maliyet ve kredi faizleri düştü, yatırımın önü açıldı" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran seçimleri sürecinde ifade ettiği, kentlerin master planlarının yapılması konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini kaydeden Nasır, müteahhitler olarak bu konuya özel önem verdiklerini söyledi. Her kentin, kendine has bir İçimliği ve yapısı bulunduğunu hatırlatan Necip Nasır, "Önemli olan, bu kimlik doğrultusunda hazırlanacak bir master planla kentin geleceğini oluşturmak" diye konuştu. 


İZMİR'İN ANAYASAYA İHTİYACI VAR... 

Sektör olarak master planın hızlı bir şekilde harekete geçirilmesini istediklerini dile getiren Nasır, "Kentimizin kimliğini ortaya çıkaracak bir Anayasanın yapılması ve uygulanması gerekiyor. Yerel yönetimlere bu işin tamamlanması için 2-3 yıllık bir süre tahdidi konulması lazım. Gerekli personel istihdamı için de destek sağlanmalı. Planlama giderleri de devlet desteğiyle yaşama geçirilmeli" ifadesini kullandı. 


ADA BAZLI PLANLAMA 

İzmir'deki sağlıklı bina stoğunun, yalnızca yüzde 15 düzeyinde olduğu bilgisini veren MÜFED Başkanı Necip Nasır, deprem gerçeğiyle yüz yüze olan izmir'de fay hatlarının da göz önüne alınarak ada bazlı planlamayla kentsel dönüşümün tamamlanması gerektiğinin de altını çizdi. 


İSTİKRAR DEVAM EDECEK 

Dövizin ve kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte girdi maliyetlerinin azalacağını da ifade eden Necip Nasır, seçimlerden sonrda ülkenin yakaladığı 4 yıllık istikrar süreci içinde ekonomideki ivmenin giderek yükseleceğini, bu durumun da 2023 yıh hedefleri için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. 


Star Ege


Geri Dön