26 / 04 / 2024

Necmi Kadıoğlu'ndan 27 yeni okul müjdesi!

Necmi Kadıoğlu'ndan 27 yeni okul müjdesi!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bölünen yeni mahalleler için 8 Mart’ta seçilen yeni muhtarlar ile kahvaltıda bir araya geldi. Kadıoğlu " 27 yeni okul yapmayı planlıyoruz. Yol ve altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi



 

Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu, bölünen yeni mahalleler için 8 Mart’ta seçilen yeni muhtarlar ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplam 43 mahalle olan Esenyurt ’ta Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu yeni ve eski tüm muhtarlar ile Esenkent Hasbahçe Restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıda istişare etti. Toplantıda belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de hazır bulundu

Kahvaltı sonrasında eski ve yeni tüm muhtarlar kendilerini tanıtarak sorumlu oldukları mahalleler ile ilgili yapılması gerekenleri ve mahalle sınırlarını belirttiler.

 

“Muhtarlık Halka En Yakın Olan Makamdır”

Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, muhtarlık makamının çok önemli olduğunu ve halka en yakın makam olduğunu söyledi. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “Mahallelerimizin bölünmesi ve isimlendirilmesi ile ilgili bir takım sıkıntılar çıkmış olabilir.  Fakat ilçemiz hızla büyüyor ve bir hayli göç alıyoruz. Yapısal olarak değişimler oldu. Şu anda İstanbul ilçeleri içinde 3’ncü büyük, Türkiye’nin ise 9’ncu büyük ilçesi konumundayız. Tapu işlem ve konut açısından Türkiye’nin 1’nci ilçesiyiz. Yeni muhtarlarımızın yer ve donanım sıkıntıları olacaktır. Bunları da el birliğiyle birlikte çözeceğiz. İçişleri bakanlığımızın geçtiğimiz aylarda gönderdiği bir genelgeye göre belediyelere muhtarlıklar ile ilgili müdürlük kurmayı yayınladı. Buna göre biz muhtarlıkların iş ve işlemlerini gören, istekleri ile belediye arasında bir müdürlük oluşturmayı planlıyoruz. Yani bu müdürlük vasıtasıyla muhtarlarımızın iş ve işlemlerini belediye olarak takip edeceğiz. Her mahallemizde muhtarlık yeri bakıyoruz. Eğer yoksa satın alma yoluyla temin edeceğiz. Bu alanlarda vatandaşımız birkaç hizmete bir noktada ulaşması için muhtarlık, sağlık ocağı, kreş ve diğer mahalle hizmetlerini aynı noktada yapacağız. Muhtarlık halka en yakın olan makamdır. Fakat sakın gurur ve kibire kapılmayın. Halka yönelik gönlünüzün açık olması gerekir. Bizim ulaşamadığımız, kaymakamlık ve diğer kurumlara gelemeyen derdini, halini anlatamayan vatandaşları bulup bizlere ulaştırırsanız en büyük ve ulvi görev budur. Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun her vatandaşımıza insani bir yaklaşım içerisinde olmalıyız. Esenyurt ‘ta ihtiyaç olan ve acil olan mahallelerimiz başta olmak üzere okul yapımlarını hızlandırdık. Yeni protokollerimiz ile 27 yeni okul yapmayı planlıyoruz. Yol ve altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık. Bazı mahallelerimizde yaşanan elektrik sıkıntıları ile ilgili trafo ve güçlendirme çalışmaları yapılacak. Tüm mahallerimizde eksik ve yapılması gerekenleri öngörerek sırasıyla yerine getirmek için çaba göstereceğiz. Yeni muhtarlarımıza hayırlı olsun ve başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, konuşması ardından muhtarlara sırasıyla söz verdi ve mahalleler hakkında eksik ve sıkıntıları dinleyerek, muhtarların sorularını yanıtladı.

Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan her mahallenin belirlenmiş sınırlarını gösteren harita çerçeveleri Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu tarafından muhtarlara takdim edildi.

Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu istişare toplantısı ardından Muhtarlara Esenyurt alt geçit ve kavşak projesini gezdirerek son halini yerinde gördüler.


Esenyurt Belediyesi





Geri Dön