20 / 04 / 2024

Nef’e JCR’dan A+ not!

Nef’e JCR’dan A+ not!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Nef’in kredi notunu en yüksek seviyeye çıkardı. Net, bu not artışı ile en yüksek notlu ve stabil görünümlü tek gayrimenkul şirketi oldu...



Nef in konut, rezidans, süit, ofis, dükkân ve yazlık ev gibi yenilikçi ve ihtiyaç odaklı projeler geliştirdiğine dikkat çeken JCR, “Nef 2017 yılında satış hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra 2018 yılının ilk çeyreğinde bütçelediği hedeflerin üzerinde bir satış performansı göstermiştir” ibaresine yer verdi. Nef, yılın ilk beş ayında 824 milyon TL ciroya ulaştı. Bu rakam geçen yıl aynı döneminin yüzde 50 üzerinde gerçekleşti.

GELİR VE KÂRLIK PERFORMANSI ARTTI

Para’da yer alan habere göre; JCR ayrıca, Nef in üst-segment projeler ile varlık tabanını çeşitlendirmesinin sonucu önümüzdeki dönemlerde satış gelirlerinde ve karlılık performansında artış beklediğine de vurgu yaptı. Kurum şu değerlendirmede bulundu:

“Sermaye piyasası araçlarını kullanarak farklı finansman olanaklarına erişimini sürdürmeye devam etmenin yanı sıra devam eden inşaat harcamalarını ve öngörülmeyen nakit ihtiyaçlarını karşılama imkânı sağlayacak likidite rezervlerini muhafaza etmektedir. Projelerin zamanında ve belirlenen bütçelerinde bitirilmesi çerçevesinde altyüklenicilerin yönetiminde yönetimin ihtiyatlı ve sıkı yaklaşımı operasyonel ve finansal riskler üzerinde azaltıcı etkisini sürdürmektedir. Bu rating dayanakları çerçevesinde Şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notu “A+(Trk)” olarak yukarı yönlü revize edilmiş olup, not ilişkin görünümü ise ‘stabil’ olarak belirlenmiştir.”
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, uluslararası finansal kuruluşlar ile gelişen iş ilişkileri, finansman kaynaklarına erişimin devam etmesi ve tesis edilen iş ortaklıkları ve bu çerçevede oluşan büyüme projeksiyonları kapsamında not yükseltmeye gitti.

EN YÜKSEK KREDİ NOTU

Nef, bu not artışı ile yüksek yatırım yapılabilir seviyesinin en yüksek notuna ulaştı. Gayrimenkul sektörünün teknolojik ve likit şirketi Nef, güçlü marka bilinirliği, yenilikçi projeler geliştirme becerisi, yapılan bağımsız araştırmalarla sektörün en beğenilen şirketi olmasıyla birlikte satış cirosu anlamında da son üç yılın sektör lideri konumunda.
 


Geri Dön