29 / 03 / 2024

Nefis Çankaya Evleri'nin yüzde 73'ü satıldı!

Nefis Çankaya Evleri'nin yüzde 73'ü satıldı!

Başkent Ankara’nın merkezinde, konut sahiplerini doğayla buluşturan Nefis Çankaya Evleri de, uygulanan doğru planlama ile başarılı bir satış grafiğine sahip olan projelerden bir tanesi…



YP İnşaat tarafından hayata geçirilen Nefis Çankaya Evleri’ne satış ve pazarlama alanındaki 20 yıllık tecrübelerini yansıtan CEF Danışmanlık’ın Kurucu Ortağı Evren Acar, satış planlamalarındaki hatalı kurgunun firmaları zorladığını kaydetti.


İnşaat sektöründeki ciddi rekabetin, satış konusunda da değişime neden olduğunu ifade eden Acar, “Eskiden ‘yap-sat’ kavramı vardı. Müteahhitler daireleri bitirir, alıcılar biten veya bitmeye yakın aşamada satın alma işlemini gerçekleştirirdi. Sonrasında bu durum ‘sat-yap’a dönerken, çetin rekabet koşulları sonucunda artık müşterilere var olduğunu gösterme ihtiyacı ile devreye pazarlama stratejileri girdi. Alıcılar tercihlerini pek çok kriteri baz alarak yapmaya başladılar. Gözlemlerim; doğru planlama yapamayanların ne yazık ki bu süreçleri çok da kolay atlatamadıkları yönünde. Ankara’da çok sayıda projenin teslim edilmeye yakın olmasına karşın yüzde 50’lik satış barajını geçemediğini gözlemliyoruz. Bitmiş konutların satılma süreci, uzayan satış ve pazarlama kurgusu ile yaşanan sıkıntılar maliyeti ciddi artırırken, proje başarısının da önüne geçiyor. Müşteriler de satış grafiği düşük projelere rağbet etmiyorlar. Tıpkı masaları boş bir restorana gitmek yerine başka bir restoran için dışarıda sıra beklemek gibi” dedi.


-“Hedefler uzun soluklu kurgulanmalı”

Acar, gayrimenkul projelerinde pazarlamanın uzun süreçlere uygun olarak kurgulanması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:


“Doğru proje üretimi, müşteri odaklı anlayış ve sağlıklı fiyat stratejisi uygulamak satış ve pazarlama kurgusunun başarıyla tamamlanması için önemli.  Projelerin lansmandan teslimata kadar süreçleri 24-36 ay arasında değişirken, hedefleri bu maratona göre çok iyi planlamak gerekiyor. Nefis Çankaya Evleri’nde de satış ve pazarlama süreçleri detaylı şekilde kurgulandığı için ilk 5 ayda konutların yüzde 73’ünü sahipleriyle buluşturma başarısı yakalandı. Proje, ihtiyaç odaklı, tasarım gücü yüksek kurgusunu İmrahor Vadisi manzarası avantajıyla bütünleştirirken, kentin merkezinde site yaşamını hem yatay hem de dikey yaklaşımla alıcıya sunuyor. Nefis Çankaya Evleri’nde loft, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 konut tipleri ve konutların kendi içlerindeki çeşitliliği de alıcıların oldukça ilgisini çekiyor. Daire tiplerine göre uygun büyüklükte daireler, yaşama amaçlı satın alma taleplerini daha ağırlıklı karşılıyor diyebiliriz.”



Tel : 0312 496 01 06

Web : http://www.nefiscankayaevleri.net/


Geri Dön