18 / 04 / 2024

Nef'ten ABD'de darbe karşıtı ilan!

Nef'ten ABD'de darbe karşıtı ilan!

Türk inşaat şirketi Nef Yapı, FETÖ'nün darbe girişimine karşı ABD'de The New York Times gazetesinde bir ilan yayımladı.



ABD'de The New York Times gazetesinin dünkü sayısının 22'nci sayfasında Türk inşaat şirketi Nef Yapı'nın yayınladığı "Herkes kendi evini korur" başlığıyla yer alan ilanda, "15 Temmuz gecesi Türkiye'de ne olduğunu biliyor musunuz?" sorusu yöneltildi.


Nef ten ABD de darbe karşıtı ilan!


İlanda, Türkiye'de sokakların tanklar ve eli silahlı kişiler tarafından işgal edildiği, camların jet uçaklar tarafından sarsıldığı, Meclisin bombalandığı ve yüzlerce kişinin şehit olduğu bilgisi verildi. Demokrasiye karşı yapılan darbe girişiminin herkesi tetiklediğinin altı çizilen ilanda, Cumhurbaşkanı, Başbakan, üst düzey hükümet yetkilileri, farklı görüşten siyasi partiler, medya kuruluşları dahil, din, dil, ırk gözetmeksizin insanların sadece cesur yürekleriyle silahlanarak sokağa çıktığı belirtildi.


İlanda, "Burası Türkiye. Burası vatanımız ve söz konusu vatanımızı savunmak olunca biz tek kişi gibi davranırız." düşüncesinin milyonlarca insan tarafından paylaşıldığına işaret edilerek, 15 Temmuz akşamında tüm dünyanın, bencillikten uzak bir bağlılığa ve insanların demokrasiyi korumak için hayatlarını vermeye hazır bulunduğuna şahit olduğu dile getirildi.


Darbecilere karşı bütün bir milletin başkaldırarak demokrasi adına nadir ve muazzam bir zafer elde ettiğine dikkati çeken ilanda, 15 Temmuz akşamında, vatanı, milleti ve demokrasiyi korumak için Türkiye'de tüm kalplerin birlikte attığı vurgulandı.


İlanda, "Hayat barış içinde devam ediyor. Aramızdaki birlik ve beraberlik 14 Temmuz'dakinden çok daha güçlü. Yaşasın demokrasi!" ifadelerine de yer verildi. 


Nef'ten ekonomiyi canlandıracak 4 önemli adım!


AA




Haber PR Ajansı'ndan şu şekilde servis edildi;


Türkiye’nin öncü markalarından Nef, ülkemizin demokrasi zaferini New York Times, USA Today ve Financial Times gibi yurtdışında en çok okunan gazetelerde yayınlanan uluslararası ilanlarla duyurdu


Yenilikçi yaklaşımları ve konseptleriyle uluslararası gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı sunan Nef, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini İngiltere , tüm Avrupa ve ABD’nin en saygın gazetelerine verdiği ilanlarla şiddetle kınadı.


Nef, ülkemizde 15 Temmuz gecesi yaşananları, dün The New York Times’ta, bugün USA Today’de yayınlanan ilanla dünyaya duyurdu. Cumartesi günü ise ABD ve tüm Avrupa’da eşzamanlı Financial Times gazetelerine vereceği demokrasi ilanları ile Türkiye’de yaşananları dünyaya anlatmaya devam edeceklerini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Dünya tarihinde 300’ün üzerinde darbe girişimi gerçekleştiğini biliyoruz. Bunlardan halk direnişiyle daha önce durdurulan bir örnek bulunmuyor. Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş bütün ülkelerin en önemli değeri olan demokrasi için Türkiye’de insanlar canını verdi. Mücadelemiz bu anlamda da bir ilktir.” İfadelerini kullandı.


ABD ve İngiltere’deki gazetelerde yayınlanan ilanlarla ilgili bilgiler veren NEF İcra Kurucu Başkanı Erden Timur, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünü Türkiye’nin Fransız Devrimi’ndeki gibi demokrasi zaferiyle püskürttüğünü belirterek, “15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte yurt dışı basınında Türkiye’nin algısına yönelik negatif çalışmalar olduğunu gözlemledik. Bu yanlış algıyı değiştirmek için Nef olarak bir şey yapmalıyız diye düşündük. Dünyanın en çok takip edilen gazetelerine demokrasimize nasıl sahip çıktığımızı göstermek için ilan verme kararı aldık” dedi.


SIRA ÖZEL SEKTÖRDE...


Darbe teşebbüsünün püskürtüldüğü 15 Temmuz gecesinin Türk halkının demokrasi zaferi yazarak tarihe geçtiğini belirten Erden Timur, “Bu süreçte hükümetimiz ve Türk halkı gerekeni yaptı. Şimdi sıra özel sektörde. Biz de Nef olarak ülkemizin ekonomisini çok daha iyi yerlere taşımak için bir plan üzerinde çalışıyoruz sadece konut satışını değil, memleketin ekonomisine ilişkin bir duyarlılık gösterip elimizi taşın altına koyuyoruz ve teşvik paketi gibi bir sosyal sorumluluk projelerine başlayacağız” dedi.


Nef’in uluslararası basında yer alan ilan metni


Herkes evini korur.


15 Temmuz gecesi Türkiye'de ne oldu biliyor musunuz?


Sokaklarımızı tanklar, tüfekli insanlar kapattı. Camlarımız F-16 sesleriyle sarsıldı.


Meclisimiz bombalandı, yüzlerce insanımız şehit oldu. Başlarda aslında kimse ne olduğunu anlayamadı. Ama bunun demokrasimize karşı bir darbe girişimi olduğu anlaşıldığı anda... İşte o an asıl her şey başladı.


O gece başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, tüm devlet büyüklerimiz, her görüşten siyasi partilerimiz, medyamız ve tabii ki milletimiz din, dil, ırk ve düşünce farkı gözetmeden bir araya geldi. Herkes sokaklara çıktı. Yanlarında sadece yürekleri vardı.


Akıllardaysa tek bir düşünce:


Burası Türkiye. Burası bizim evimiz.


Ve konu evimizi korumak olduğunda hepimiz biriz.


O gece, Fransız Devrimi’nde olduğu gibi biz de milletçe demokrasimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Darbecilere karşı halk olarak dur dedik ve milletçe darbe girişimini durdurmayı başararak dünya tarihinde ender yaşanan bir demokrasi zaferine imza attık.


O gece biz bir olduk. Tüm Türkiye tek yürek olduk ve evimizi, vatanımızı, demokrasimizi koruduk. İyi ki de koruduk.


Şu an sokaklarımızda sadece demokrasi için bir araya gelen halkımız,


barış içinde hayatına devam ediyor.


Yaşasın demokrasi.




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Darbe girişimi sırasında hükümetin ve halkın üzerine düşeni yaptığına dikkat çeken Erden Timur, “İşadamları istihdam yaratacak yatırım yapmalı” dedi.


Kısa zamanda büyük projelere imza atan ve gayrimenkul sektöründe Nef markasıyla 1 milyar liranın üzerinde ciroyla zirveye çıkan Timur Holding Başkanı Erden Timur, “Ortam sakinken tatlı su demokratlığı yapmak çok kolay. Her şey sadece devletten beklenmemeli, iş dünyası olarak ekonomiye katkı sağlamak için harekete geçilmeli” dedi.


Erden Timur, görüşlerini bir grup gazeteciyle paylaşırken, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşılık hükümetin ve halkın üzerine düşen görevi yerine getirdiğine inandıklarını belirterek, şimdi sıranın özel sektörde olduğunu söyledi. Timur, “Tamam devlet teşviklerini, katkılarını sürdürsün. Ama iş dünyası olarak bizim de bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi ve ekledi: “Şirketler yatırım yapma dürtüsü ile hareket etmeli. İnsanlar tedirgin oluyor ve hemen paranın üzerine oturuyor. Paranın üzerine oturmasınlar, bir yerlere yatırıma aktarsınlar. Böyle dönemlerde, yatırıma dönük adımlar, ekonomiye büyük katkı sağlar. Bu yüzden şimdilerde daha fazla yatırım yapmak göze alınmalı.”


3 MİLYON LİRALIK FON

İş dünyasına yatırım çağrısı yapan Timur, ellerini ceplerine atarak, Nef Vakfı olarak gelecek vaadeden ve finansman ihtiyacı olan şirketlere katkı sağlamak amacıyla 3 milyon TL'lik bir fon oluşturduklarını açıkladı. Burada Nef Vakfı bünyesinde kâr amacı gütmeyen “Ekonomik büyüme fonu” kurduklarını belirten Timur, bu fondan gelecek vaadeden şirketlere, özelliklerine göre, en az 100 bin TL, en fazla da 500 bin TL aktarılabileceğini söyledi. Timur'a göre, büyükler zaten bir yerlerden kaynak sağalayabiliyor. Bu fondan destek alacak şirketler de, katma değer yaratma, yenilikçi (inovatif) ve global marka olma gibi özelliklere bakılacak.


HAVA ATMIYORUZ

Erden Timur, böyle bir girişime imza atarken yanlış anlamaları önlemek için de, “Bu iş hava atma gibi bir duruma gelmemeli. Bu yüzden çok büyük rakamlarla ortaya çıkmak istemedik” ifadelerini kullandı. Aslında bu işe soyunurken herkesin bir şeyler yapabileceğinden hareketle ortaya çıktıklarını kaydeden Timur, fonun işleyişi ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Bağış yapılacak. Verilen para karşılığında hisse alınıp vakfa aktarılacak. Maksat yardım edilen şirketin kendini geliştirip para kazandığında, ana parayı ödeyerek bir başka şirkete de kaynak aktarmasını sağlamak. Böylece çark dönmüş olacak. Kazanan, bir başkasının da kazanmasına yardımcı olacak. Dünya ekonomisi böyle büyüyor. 3 milyon liralık kaynak 6 ayda biterse, 3 milyonluk ikinci bir fon açarız. Ancak burada şirket bulmakta zorlanabiliriz.”


HER ŞEY KREDİ NOTU DEĞİL

ŞU dönemde cesur davranıp grup olarak kendilerinin de yatırım kararı aldıklarını belirten Erden Timur, “14 Temmuz 2016'ya kadar bu yıl Türkiye'de 1 proje daha yapalım mı diye kararsızken, 15 Temmuz sonrası kararlılıkla 3 yeni projeyi bu sene başlatma kararı aldık. Bu yılın ikinci yarısında 1.5 milyar liralık yatırımla 3 yeni projeye başlayacağız.3 projede doğrudan 3.500 kişi istihdam edilecek” dedi. Timur, “Çok varlıklı ülkeyiz, biraz toparlansak, ekonomi toparlanır. Yabancı da daha çok güven duyar. Kimse ölmek istemez. Ülkenin kredi notu kırılmış olabilir ama bence her şey not değil. 15 Temmuz gecesi mi, not indirimi mi diye sorsalar, kuşkusuz, notumuz kırılırsa kırılsın, böyle geceler bir daha olmasın derim” diye konuştu.


HERKES EVİNİ KORUR YAŞASIN DEMOKRASİ

Darbe girişimiyle ilgili Türkiye hakkında yurtdışında oluşabilecek yanlış algıları bertaraf etmek için Avrupa ve ABD başta olmak üzere bazı yabancı gazetelere ilan veren şirketler arasına Nef Grubu da katıldı. Nef Vakfı tarafından “Herkes evini korur” temasıyla New York Times, USA Today, Financial Times gibi gazetelere verilen ilanlarda özetle, “15 Temmuz gecesi Türkiye'de ne oldu biliyor musunuz? O gece biz hepimiz bir olduk. Akıllardaysa tek bir düşünce: Burası Türkiye. Burası bizim evimiz. Ve konu evimizi korumak olduğunda hepimiz biriz. Tüm Türkiye tek yürek olduk ve evimizi, vatanımızı, demokrasimizi koruduk. İyi ki de koruduk. Yaşasın demokrasi” denildi.


Sözcü



Haber Ege Telgraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



ABD'de The New York Times gazetesinin Çarşamba günkü sayısının 22'nci sayfasında Türk inşaat şirketi Nef Yapı'nın yayınladığı "Herkes kendi evini korur" başlığıyla yer alan ilanda, "15 Temmuz gecesi Türkiye'de ne olduğunu biliyor musunuz?" sorusu yöneltildi. İlanda, Türkiye'de sokakların tanklar ve eli silahlı kişiler tarafından işgal edildiği, Meclisin bombalandığı ve yüzlerce kişinin şehit olduğu bilgisi verildi. İlanda, Cumhurbaşkanı, Başbakan, üst düzey hükümet yetkilileri, farklı görüşten siyasi partiler, din, dil, ırk gözetmeksizin insanların sadece cesur yürekleriyle silahlanarak sokağa çıktığı belirtildi.




Ege Telgraf


Geri Dön