29 / 03 / 2024

Türk yatırımcı ABD'de ofis arayışında!

Türk yatırımcı ABD'de ofis arayışında!

ABD'de yaşayan Türk girişimci Nevin Sanlı, Avrupalı ve Türk girişimcilerden oluşan Astrum isimli bir fon kurarak ABD'deki ofis projeleri başta olmak üzere ticari gayrimenkullere ortak arıyor...



ABD'de yaşayan Türk girişimci Nevin Sanlı, Avrupalı ve Türk girişimcilerden oluşan Astrum isimli bir fon kurarak ABD'deki ofis projeleri başta olmak üzere ticari gayrimenkullere ortak arıyor. Sanlı, ilk aşamada 120 milyon dolarla kurdukları fonla ilk durağını Brüksel'de yaptığı yatırım toplantılarının ikinci ayağını İstanbul'da yaptı. Astrum fonunun 50 milyon dolarını Türkiye'den yatırımcılardan sağladıklarını söyleyen Sanlı, "Büyük bir ilgi var. Türk yatırımcılar ABD'de düşen değerler ve düşük dolar kurunun avantajını yakalamak istiyor" diye konuştu. Türk yatırımcıların tamamının şirket değil bireysel yatırım olarak fona ortak olduğunu söyleyen Sanlı, her girişimcinin minimum 1 milyon maksimum ise 5 milyon dolar yatırabildiğini söyledi.

YILDA % 17 GETİRİ
Şanlı, her sene yüzde 17 gibi kazanç hedeflediklerinin söyleyerek "1 milyon doları ile fona katılanların 5 sene sonra kazancını 2.1 milyon dolara çıkaracağını öngörüyoruz" dedi.

'150 milyon $ nakiti olan aileler soruyor'
Sanlı, daha fazla yatırım yapmak isteyen yatırımcılara özel bir fon oluşturduklarını söyleyerek "20 milyon doların üstünde yatırım yapmak isteyenler oluyor, bunları özel fonumuza devrediyoruz" dedi. Şanlı, "Özel fonda yatırımcıların istediği tarzda gayrimenkuller alıyoruz. Türkiye'den konuştuğumuz sayılı aileler var. Adını açıklamayamam. Ancak bu özel fonlara yatırmak isteyenlerin ellerinde en az 150 milyon dolar nakit para var" diye konuştu.

Yatırımcı çeşitlilikten kazanıyor
Sanlı, yatırımcıların ABD'de gayrimenkul almayı tercih etmelerinin nedenini "Piyasada değerler yüzde 70'e yakın düştü. Biz bu fonun parasını onlarca farklı binaya yatırıyoruz. Yatırımları onlarca projeye dağıttığımız için çeşitlilikten kazanma şansı var. Bu şekilde risk düşüyor, daha büyük alım gücü oluyor" dedi.

Lojistik ve depolara da ilgi var
Fon ile sadece sürekli gelir getiren ofis binaları, sanayi binaları, lojistik veya depo tipi binalara yatırım yaptıklarını dile getiren Sanlı, "Bireysel gayrimenkule kesinlikle yatırmıyoruz. Bu bizim gibi fonlar için çok riskli. 1000 tane ev almanız lazım, onları ayrı ayrı işletmek de büyük problem" diye konuştu.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön