18 / 04 / 2024

Negmar İDO'ya rakip oluyor!

Negmar İDO'ya rakip oluyor!

Yalova ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımında önemli noktalardan olan Topçular ile Eskihisar arasında yapılan araba vapuru seferlerinde İDO'ya rakip geldi



Marmara Denizi'nde TIR ve kamyon taşımacılığı yapan Negmar'ın 25 Ekim'de başlayacak Eskihisar- Topçular araba vapuru seferlerinde kullanılmak üzere üç gemi satın aldığı bildirildi


Negmar’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin hatta sefer başlatmak için 60 milyon liralık yatırım yaptığı belirtilerek, satın alınan Bahariye, Selimiye ve Muradiye vapurlarına ek olarak iki gemi daha alınacağı kaydedildi.


Negmar Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, turizm ve ticaretin hızla geliştiği Marmara Bölgesi’nde mevcut kapasitenin ihtiyacı karşılamadığını gördüklerini ifade ederek, "Vatandaşın yeni arayışlarını tespit etmemizle birlikte de grubumuz böyle bir yatırım yapma kararı aldı. Bu kapsamda grubumuz Narlı Feribot İşletmeciliği’ni kurdu.


Eskihisar-Topçular arasındaki seferlerimizi 5 feribot ile gerçekleştireceğiz. Şu anda üç gemi satın alındı, önümüzdeki günlerde iki feribot daha alacağız. İstanbul Bursa illeri ve Ege Bölgesi’nden İstanbul’a gidip gelenler için Eskihisar ve Topçular’da kuyrukta beklemek ortadan kalkacak" dedi.


İSKELELER HAZIR


Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Bülent Şafak da Eskihisar ve Topçular iskelelerinin hazır olduğunu belirterek, seferlerin 25 Ekim’e kadar başlayacağını kaydetti. Gemilerin 12 Knot hızında ve 100 araç kapasiteli olduğunu vurgulayan Şafak, Eskihisar-Topçular seferlerinin başlamasıyla birlikte Marmara’da yolcu taşımacılığının canlanacağını ve hareketleneceğini belirtti. 


Yolcuları bekletmeden hızlı ve konforlu bir ulaşımı sağlayacaklarını söyleyen Şafak, Eskihisar-Topçular arasındaki ulaşımın 30 dakikaya ineceğini belirterek, "Günde 2 bin civarında aracı başta kamyon ve TIR olmak üzere körfez trafiğinden uzak tutacağız. İstanbul trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlayacağız. Bu durum aynı zamanda çevre kirliliğini de önleyecek. Kamyon ve TIR’lar Marmara’yı dolaşmak zorunda kalmayacak. Trafik kazaları da böylelikle azalmış olacak. Araçlar zamandan da büyük tasarruf sağlayacak. Şoförlere de konforlu bir ulaşım sunacağız" dedi.


Posta


Geri Dön