25 / 04 / 2024

Nejat Uygur'un adı Adana'da bir bulvara verildi!

Nejat Uygur'un adı Adana'da bir bulvara verildi!

Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bulvarın açılışını Uygur'un çocukları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler ile yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Uygur'un adının bulvara verilmesiyle kentin daha da güzelleştiğini kaydetti...



Bulvarın, sanat etkinliklerinin yoğunlukla yapıldığı bir noktada olduğuna dikkat çeken Aldırmaz, "Cumhuriyet Parkı da burada ve bu bölgede sanat etkinlikleri yapılıyor. Her gördüğümüzde merhum sanatçımız Nejat Uygur'u anacağız. Adanamızı daha bir güzel göstermiş olacak. Kenti kent yapan da böyle bir şey. Sanatı, kültürü ve parkı olmayan kentleri ben kent olarak kabul etmiyorum. Onlar oturma alanlarıdır. Bina yığınlarıdır" dedi.


Süheyl Uygur da Nejat Uygur'ın adının artık sürekli Adana'da olacağını ifade ederek, Aldırmaz'a teşekkür etti.


Babasının sağlığında, "Benim adım bir yere verilecekse sokak olsun ve mümkünse çıkmaz sokak olsun ki girip de çıkamayanlar kulaklarımı çınlatsın"  dediğini anımsatan Behzat Uygur ise babasının adının bir bulvara verilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.


Adana'nın Nejat Uygur tiyatrosu için önemli bir kent olduğunu ifade eden Uygur, şöyle konuştu:


"Bu, sanatçıya verilen değerin göstergesidir. Özellikle Adana'ya çok yakıştı. Çünkü Nejat Uygur Tiyatrosu Adana'da yeşermiş, babam yıllarca Adana'da Emirgan Bahçesi'nde hergün bir tiyatro oyunu oynamıştır. Adana'yı yürekten seven bir tiyatrocu olarak Adanalıların Nejat Uygur'a gösterdiği büyük bir vefa örneğidir bu. Buradan her geçişte Nejat Uygur'u daha sonraki kuşakların da hatırlayacak olması bizi, ailesini çok mutlu ediyor."


Açılışın ardından Aldırmaz, Uygur kardeşlere belediye meclisinin isim kararını takdim etti. Kısa süreliğine Büyükşehir Belediyesi bando ekibini yöneten Uygur kardeşler, babalarının fotoğraflarını taşıyarak bando ekibi eşliğinde Nejat Uygur Bulvarı boyunca yürüdü.


AA


Geri Dön