26 / 04 / 2024

Neo Yapı hakkında iflas davası açıldı!

Neo Yapı hakkında iflas davası açıldı!

Göktürk ve Arnavutköy’de inşa ettiği konut ve villa projeleri ile adından söz ettiren Neo Yapı AŞ hakkında iflas davası açıldı...



18 yıl önce Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol tarafından kurulan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş., ağırlıklı olarak Eyüp Göktürk ve Arnavutköy Bolluca bölgesinde faaliyet gösterdi. Şirket ağırlıklı olarak orta ve üst gelir gruplarına yönelik gayrimenkul projeleri geliştirdi.  Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; şirket bir süredir ciddi bir mali kriz ile boğuşuyor.

ALACAKLI: İFLAS KARARI VERİLSİN

Şirketin iflası talebi ile İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açıldı. Dava dosyasında yer alan belgelere göre, geçen ayın sonunda Neo Yapı hakkında iflas talepli icra takibine gidildi. Şirket, gönderilen ödeme emrine itiraz etmedi. Ödeme emrine süresi içinde itiraz edilmemesi nedeni ile şirketin iflasını içeren bir dava açıldı. Alacaklı konumda olan G. A. E. adına açılan davada, davalı şirketin malları için de muhafaza tedbirleri uygulanması talep edildi.

4 BİNE DAİRE, 2 MİLYONA VİLLA

Şriket adına Bolluca ve Göktürk’te satışı yapılan toplam 450 kadar villa ve daire ile ilgili bir dizi sorun bulunuyor. Ev sahiplerinden bir kısmı tapularını alamadı. Satışı yapılan yüzlerce ev ise teslim edilmedi. Satışı yapılan evlerin fiyatı 400-500 bin TL iken, villaların değeri 1,5-2 milyon lira arasında değişiyor.

BORCU 170 MİLYON LİRA

Neo Yapı'nın bankalara, taşeron firmalara ve piyasaya 170 milyon lirayı aşkın borcu bulunuyor. Şirketin 30 milyon liralık çeklerinin ise karşılığı olmadığı için yazıldığı anlaşıldı.
 


Geri Dön