26 / 04 / 2024

Nermin Soytürk, Muğla Eğitim Uygulama Okulu'na derslik yaptırdı

Nermin Soytürk, Muğla Eğitim Uygulama Okulu'na derslik yaptırdı

Nermin Soytürk, Muğla Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne derslik yaptırdı



Muğla'da yaşayan 71 yaşındaki hayırsever Nermin Soytürk, zihinsel engelli öğrencilere verdiği destek nedeniyle Muğla Valisi Ahmet Altıparmak tarafından "teşekkür" belgesiyle ödüllendirildi.

Vali Ahmet Altıparmak, Muğla Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde hayırsever Nermin Soytürk tarafından yaptırılan ve spor salonu olarak kullanılacağı açıklanan dersliğin açılışını yaptı ve hayırsever Soytürk'e
"teşekkür" belgesi verdi.

Vali Altıparmak, zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bu okula 4 derslik yaptıran hayırsevere teşekkür belgesini "3 Aralık Dünya Engelliler Günü", gibi anlamlı bir günde
verdiklerine işaret etti.

Hayırsever Soytürk'ün davranışının maddi durumu iyi olan insanlara örnek olmasını temenni eden Vali Altıparmak, şunları kaydetti:

"Bu okulda eğitim gören çocuklar, özel çocuklar. Bu çocuklar eğitilmeyecek ve öğretilmeyecek anlamına gelmiyor. Bu çocuklar eğitilebilir öğretilebilir, ama zaman ilgi ve alaka istiyor. Bu ilgi alakayı sadece anne ve babanın vermesi mümkün değil. Bunlara toplumsal bir destek gerekiyor. Bu insanlara daha fazla toplumsal destek gerekiyor. Umarım bu okulların sayısını hayırseverlerimizin de desteğiyle yeterli seviyeye ulaştırırız."

-YAŞAMINI ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARA ADAYAN HAYIRSEVER-
Hayırsever Nermin Soytürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamını zihinsel engelli çocuklara yardım etmeye adadığını vurguladı.

Muğla Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne biri spor salonu olmak üzere 4 sınıf yaptırdığına işaret eden Soytürk, şöyle konuştu: "Engelli çocukları topluma kazandırmak için böyle hayırlar yapıyorum.

İnşallah ilerleyen zamanlarda da düşündüğüm şeyler var onları da yapacağım.

Zihinsel engelli öğrencilerle vakit geçirirken mutlu oluyorum. Onları yetiştiren aileleri ile gurur duyuyorum. Ben 71 yaşındayım ve hayır yapacak vatandaşları da böyle okullara hayır yapmaları konusunda teşvik etmek isterim. Sayın Valimizin bana takdim ettiği teşekkür belgesi de beni çok mutlu etti."

Bu arada, zihinsel engelli çocukların ve ailelerinin hayırsever Nermin Soytürk'ü ziyaret ettiği sınıflarda alkışladıkları ve hatıra fotoğrafı çektirdikleri gözlendi.
AA


Geri Dön